eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kazany, 2018. június 30.Franco Armani argentin kapus, miután a francia Kylian Mbappé berúgta csapata harmadik gólját a Franciaország – Argentína mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében Kazanyban 2018. június 30-án. (MTI/AP/Frank Augstein)
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Minden doppingteszt negatív

Megkezdődött a visszaszámlálás, már csak a szombati angol-belga bronzmérkőzés és a vasárnapi francia-horvát döntő van hátra.

A világbajnokságon eddig 626 mintát vettek, ebből 108-szor nem mérkőzés napon is volt kontroll. A nemzetközi szövetség (FIFA) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség megállapodása alapján

már a világbajnokság előtt is tartottak ellenőrzéseket, január óta 3985 mintát vizsgáltak.

A FIFA csütörtöki közleménye alapján volt már olyan játékos, aki ebben az évben eddig nyolcszor adott mintát. Korábban Colin Smith, a FIFA versenybizottságának az elnöke arról beszélt, hogy minden játékost legalább egyszer tesztelnek, valakit többször is.

Mérkőzésenként négy futballistától vesznek mintát, amelyeket egy svájci laborban vizsgálnak meg. Emellett az edzőközpontokban is rendszeresen felkeresik a játékosokat az ellenőrök.

A világbajnokság elején arról cikkeztek a brit lapok, hogy a labdarúgó-vb házigazdájának doppingügyeit eltusolta a FIFA. A szervezet visszautasította a vádakat. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerint nincs bizonyíték az orosz futballisták doppingolására. Tiszeker Ágnes korábbi vádakról és a háttérben zajló folyamatokról is beszélt az üggyel kapcsolatban az InfoRádióban, erről itt írtunk bővebben.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×