eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szentpétervár, 2018. június 19.Az orosz Gyenyisz Cserisev ünnepel, miután megszerezte csapata második gólját az Oroszország – Egyiptom mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulójában a szentpétervári Kresztovszkij Stadionban 2018. június 19-én. (MTI/AP/Efrem Lukackij)
Nyitókép: Efrem Lukackij

A pályán adhat választ a doppingvádakra az orosz válogatott

Ma befejeződnek az A-csoport küzdelmei. A már továbbjutott orosz és uruguayi válogatott egymás ellen játszik, mint ahogyan a már kiesett egyiptomi és szaúdi is.

Sztanyiszlav Csercseszov, az oroszok kapitánya egyedül Alan Dzagojev játékára nem számíthat, de egyáltalán nem biztos, hogy nem pihenteti néhány kulcsjátékosát. Nincs jelentősége (bizonyos szempontból) a Celeste elleni mérkőzésnek, mind a két csapat már továbbjutott, azt pedig, hogy kinek lenne kedvezőbb az első, s kinek a második hely a B csoport később játszandó meccseinek eredményeit nem ismerve lehetetlen megmondani.

Az oroszok táborában legfeljebb az okozott némi izgalmat, hogy az Egyesült Államokból címzett doppingvádakara kellett felelni, elsősorban azért, mert az első 25 mérkőzésen a Szbornaja játékosai futották a legtöbbet. A hazaiak, ha nyernek, folytatnak egy jó sorozatot: a legutóbbi három európai rendező (1990-ben Olaszország, 1998-ban Franciaország és 2006-ban Németország) egyaránt megnyerte a három csoportmérkőzését. Az uruguayiak közül José Giménez, az Atlético Madrid középhátvédje, az egyiptomiak elleni meccs egyetlen góljának szerzője lábsérülése miatt hiányozni fog.

Az orosz (illetve korábban a szovjet) válogatottnak nem igazán megy a dél-amerikaiak ellen, a legutóbbi négy vb-mérkőzés vereséget hozott. Ezek között ott van az uruguayiak elleni, 1970-es negyeddöntő, amelyet Victor Esparrago gólja döntött el a 117. percben. Ugyanez fordítva: Uruguaynak nagyon nem ment az európaiak ellen sokáig, de a legutóbbi két meccsét megnyerte. Az uruguayiak közül Luis Suárez után most a kapus, Fernando Muslera ünnepelhet, századszor véd a Celestében.

A csoport másik találkozójának érdekessége, hogy két argentin szövetségi kapitány dirigál majd: Juan Pizzi (argentin, függetlenül attól, hogy aztán a spanyol válogatottban játszott) az ázsiaiakat, Héctor Cúper pedig az afrikaiakat. Érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy nem megy a tornán az argentin edzőknek, e kettő csapata már kiesett, mint ahogy már tét nélkül léphet pályára Ricardo Gareca perui válogatottja is, s Jorge Sampaoli sem lehet büszke az argentinokra. José Pekerman az egyetlen, aki nyert már mérkőzést, a kolumbiaiakkal.

Nagy kérdés, hogy az egyiptomiaknál játszik-e Mohamed Salah – a józan észt azt diktálná, hogy sérült válla miatt ne tegye. De hát ez a világbajnokság. Azt, persze, érdemes tudni, hogy a Liverpool csatára szinte állandóan vitában áll hazája labdarúgó-szövetségével. Az egyiptomiak egyébként Groznijban, Csecsenföldön laknak, az ottani vezér (elnök), Ramzan Kadirov Salahot kitüntette a tiszteletbeli állampolgársággal. Álítólag inkább a szövetség és a játékos akaratára, s ez egy újabb ok, hogy a Liverpool csatára kihagyja az utolsó csoportmérkőzést.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×