eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szamara, 2018. július 7.Az angol Dele Alli (b2) gólt fejel a svéd Robin Olsen kapujába a Svédország - Anglia mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében Szamarában 2018. július 7-én. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Nyitókép: Thanászisz Sztavrakisz

Ha Kane-nek nem megy, jön egy másik Harry

Az angol válogatott bejutott az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe, miután a szombati negyeddöntőben 2-0-ra legyőzte a svéd csapatot.

Gareth Southgate csapata szerdán, Moszkvában az esti Oroszország-Horvátország párharc továbbjutójával mérkőzik a fináléba kerülésért. Az 1966-ban világbajnok Anglia legutóbb 1990-ben játszott vb-elődöntőt, akkor végül a negyedik helyen zárt.

A találkozó kockázatmentes játékkal és halvány angol mezőnyfölénnyel indult, a közepes iram mellett egyik kapu sem forgott veszélyben. A 19. percig kellett várni az első próbálkozásra, Kane 20 méterről kevéssel lőtt a kapu mellé.

A 30. percben Maguire először volt eredményes a válogatottban - a 25 éves védő tizedik alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban -, de a hátrányba került svédek így sem gyorsítottak a tempójukon. Támadójátékuk többnyire kimerült a két csatárra felívelt labdákban, amit az angol védelem könnyedén hatástalanított. A szünethez közeledve Sterling előtt adódott két óriási lehetőség, de mindkét ziccerét elrontotta, igaz, az elsőt követően végül les miatt a svédek jöhettek szabadrúgással.

A fordulás után azonnal veszélyeztettek a svédek - Berg bal alsó sarokba tartó fejesét vetődve tolta ki Pickford -, de mielőtt az északiak komoly nyomást gyakoroltak volna az angolokra, utóbbiak Alli révén megduplázták az előnyüket. Két cserével frissítettek a svédek, s aktívabban támadtak, újabb nagy helyzetüknél azonban ismét Pickford védett.

A védekezésre koncentráló angolok számára megnyílt a terület a kontrákra, de ezekből ritkán tudtak veszélyt kialakítani. A háromoroszlánosok a lefújásig megelégedtek azzal, hogy az ellenfélnek nem adtak lehetőséget a felzárkózásra, de még arra sem, hogy veszélyes helyzetbe kerüljön.

Gareth Southgate együttese harmadszor nyert a vb-n és először nem kapott gólt.

A két válogatott 25. alkalommal találkozott egymással, kilenc döntetlen és hét svéd győzelem mellett az angolok a kilencedik sikerüket aratták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×