eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Jekatyerinburg, 2018. június 27.A svéd válogatott tagjai ünnepelnek, miután harmadik góljukat szerezték az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának harmadik fordulójában játszott Mexikó - Svédország mérkőzésen a Jekatyerinburg Arénában 2018. június 27-én. (MTI/EPA/Roman Pilipej)
Nyitókép: Roman Pilipej

Kemény Dénes: kevés klasszis, sok mesterember

Az angolok paradox módon harcolták ki a továbbjutást, a svédek pedig igazi klasszis nélkül, ám rengeteg mesteremberrel - vélekedik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság utolsó két nyolcaddöntőjéről Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, az InfoRádió exkluzív vb-szakértője.

Drámai meccsen jutott tovább Anglia Kolumbia ellenében, hiszen sokáig vezetett, ám a rendes játékidő hosszabbításában a dél-amerikaiak váratlanul egyenlítettek, és végül csak a 11-esek döntöttek.

"Az angolok kiszenvedték a továbbjutást, ráadásul paradox módon, mert ahhoz szoktunk, hogy az utolsó leheletükig küzdenek, és a hosszabbítás utolsó pillanataiban egyenlítenek, ehhez képest ennek most elszenvedői voltak, mert Kolumbia tudott egyenlíteni angolosan" - mondta Kemény Dénes, aki példaként felidézte a Manchester United 1999-es Bajnokok Ligája-győzelmét, amikor szintén az utolsó percekben fordította az angol csapat a maga javára a Bayern München elleni döntőt.

'Ami még nagyobb változás, hogy meglepő módon megnyerték a tizenegyespárbajt" - mondta az InfoRádió vb-szakértője, arra utalva, hogy a világbajnokságokon eddig rendre elbukták a meccs végi rulettet, ráadásul a szövetségi kapitány, Gareth Southgate maga is tevékeny részese volt egy kihagyott 11-essel egy korábbi kudarcnak.

A másik párban a két európai pótselejtezős csapat, a svéd és a svájci vívott kevésbé látványos csatát, és végül Forsberg megpattanó lövésével az északik jutottak a legjobb nyolc közé, ahol az angolokkal mérkőzhetnek.

"A svédek felszabadultan játszottak, nagyon aktívak voltak, pedig Svájcot sokkal erősebbnek éreztem. A svédeknek nincs kiemelkedő klasszisuk, aki a nehéz pillanatokban pluszt tud adni, hanem nagyon sok nagyon jó mesteremberük van. Az angolok sem sokkal jobbak ebben a tekintetben, de nekik azért ott van Harry Kane. Nagy érdekes lesz az angol-svéd negyeddöntő, most 60:40 arányban esélyesebbnek érzem az angolokat" - mondta Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×