eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin
Moszkva, 2018. június 27.A brazil Neymar, miután a brazilok 2-0-ra győztek a Szerbia – Brazília mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 27-én. (MTI/EPA/Mahmúd Háled)
Nyitókép: Mahmúd Háled

Tud-e Brazília sorozatban három meccset nyerni?

1990 óta nem akadt el a nyolcaddöntőben világbajnokságokon az ötszörös aranyérmes Brazília, hétfőn 16 órakor Mexikó ellen folytathatja a sorozatot, ám a közép-amerikaiak már a címvédő Németországot is megverték Oroszországban.

„Mi is PSG-játékosok vagyunk!” - mondta Thiago Silva, nem elfeledkezve arról, hogy a felső ág előző játéknapján, szombaton, tündököltek a klubtársai, Kylian Mbappé, Edinson Cavani és Ángel Di María. Aztán még hozzátette, a gólszerzőkre utalva: „Remélem, Neymar folytatja a sort.”

A PSG két brazil védőinek egyike (a másik Marquinhos), ami a gólszerzést illeti, már megtette a magáét, a szerbek elleni utolsó csoportmérkőzésen az ő fejese biztosította be a győzelmet. Neymar egyre jobb formában van a tornán, egyre inkább játékba lendül a kihagyása után. Ugyanakkor szinte minden mérkőzés előtt munkát ad az orvosi stábnak, a szerbek elleni meccs óta a térdével kínlódik, a brazilok hangsúlyozzák, ennek nincsen köze a februári bokasérüléshez.

Tite, a szövetségi kapitány szigorú Neymarral, azt mondta, az eddigi teljesítménye nem elég jó, többet vár tőle. Így van ezzel Brazília és a nagyvilág is, eddig nem a PSG szélsője, hanem Philippe Coutinho az arany-zöld mezesek legjobbja. Fényesen igazolja azt a torna előtti vélekedést, hogy már nem egyszemélyes, Neymar-függő csapat a brazil.

Az ötszörös világbajnok legutóbb 1990-ben, Olaszországban nem jutott túl a nyolcaddöntőn, akkor a címvédő argentinoktól kapott ki 1-0-ra. Thiago Silva szerint, miután az első mérkőzésen csak 1-1-es döntetlennel kezdtek Oroszországban, azóta minden mérkőzésük olyan, mintha kieséses rendszerben játszanának, így a mexikóiak elleni valójában nem az első, hanem a harmadik lesz a sorban. A mostani tornán az El Tri a negyedik ellenfelük lesz, két európai mellett a második közép-amerikai. Az elsőt, Costa Ricát, ha nem is könnyen, de legyőzték. Ugyanakkor az is tény, hogy a 2006-os, németországi világbajnokság óta nem nyert a brazil csapat egymást követő három mérkőzésen, még a hazai rendezésű tornán sem, éppen Mexikóval játszott döntetlent a csoportban.

Ami az összeállítást illeti, Danilo felépült, de valószínűleg marad Fagner a csapatban, ellenben Marcelo még nem harcra kész, Filipe Luiz játszik. A többi poszton Tite nem tervez változtatást az alapcsapatához képest.

Juan Carlos Osorio, a mexikóiak kolumbiai edzője dicsérte Titét és a világ legjobbjának nevezte a brazil válogatottat. Felelevenítette, hogy egyszer már meccselt Tite ellen, a 2015-os brazil bajnokságban, egy São Paulo FC–Corinthians mérkőzésen, akkor 1-1-re végeztek. Osorio egyébként az Egyesült Államokban szerzett egyetemi diplomát, de az UEFA berkein belül is szerzett edzői képesítést, az angol és a holland szövetségnél is kiérdemelt diplomát.

A fentiek ellenére nem ő a mexikóiak legerősebb szála a brazilokhoz, hanem Giovani és Jonathan dos Santos. Édesapjuk, Zizinho, azaz Geraldo Francisco dos Santos brazil, aki 18 éves kora óta, immár 38 éve Mexikóban él. Giovani annak idején a brazilok ellen nyerte meg 2005-ben az U17-es világbajnokságot, majd 2012-ben az olimpiát, természetesen mexikói színekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×