eur:
389.3
usd:
362.85
bux:
68126.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kazany, 2018. június 30.Franco Armani argentin kapus, miután a francia Kylian Mbappé berúgta csapata harmadik gólját a Franciaország – Argentína mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében Kazanyban 2018. június 30-án. (MTI/AP/Frank Augstein)
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Kemény Dénes: szuper szombat és szomorú vasárnap

Az egyenes kieséses szakaszban kétfajta meccs van: amikor egymásnak esnek a csapatok, és amikor a ha már ki kell kapni, akkor inkább tizenegyesekkel mentalitás uralkodik 120 percig - vélekedett Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, volt sikerkapitány, az InfoRádió exkluzív szakértője.

"Volt egy szuper szombatunk meg egy szomorú vasárnapunk" - foglalta össze a világbajnokság hétvégi nyolcaddöntőit Kemény Dénes, aki már előre jelezte, hogy "a csoportkör után a ki-ki meccses szakasz már egy másik muzsika".

Az InfoRádió vb-szakértője úgy látta, hogy szombaton a Franciaország-Argentína és az Uruguay-Portugália összecsapások klasszikus egyenes kieséses csaták voltak, amikor egymásnak esnek a csapatok, és nyílt meccsen dől el a továbbjutás.

"Vasárnap a »ha már ki kell kapni, akkor inkább tizenegyesekkel« felfogás uralkodott, és ez leginkább a horvátokon látszott. Nagy esélyesei voltak a dánok elleni meccsnek, és nem vállalták fel azt, amit előző nap a franciák vagy az uruguayiak. A félős horvát csapat kiszenvedte a győzelmet. A spanyolok is lényegesen gyengébben játszottak, mint tudnak, az oroszoknak meg elég volt a végén a tizenegyeseket jobban rúgni. Erre kell felkészülnünk, ez a kétféle mérkőzés lesz" - mondta az egykori pólós sikerkapitány, aki szerint nem a vb rajtja előtt egy nappal kinevezett szövetségi kapitány, Fernando Hierro a felelős a spanyolok kudarcáért.

"A spanyoloknál nem a kreativitás hiányzott, hanem a magabiztosság, az esélyességgel járó felelősség vállalása. Ezt kezelni kell tudni. Amikor csak a siker elfogadható, az úgynevezett kötelező győzelem az egyik legnehezebb" - mondta Kemény Dénes.

A nagy Manchester United-szurkoló szakember annak örül, hogy David De Gea, a spanyolok kapusa mindössze egy védéssel zárta a vb-t, mert így a sok kérő, aki állandóan megpróbálja őt elvinni Manchesterből, most talán visszább húzódik...

A hétfői Brazília-Mexikó és Belgium-Japán nyolcaddöntőkről azt mondta, hogy szerinte az esélyes a brazil és a belga válogatott.

"Az a kérdés, hogy milyen meccset látunk. A brazilok vérében nem nagyon van benne a »szomorú vasárnap«. A belgák kreatív játéka miatt nagyon bízom benne, hogy szintén jó meccs lesz. Remélem, hogy most egyik csapat sem a tizenegyesekkel akar továbbjutni" - vélekedett Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig az előjeleket illeti, a határidős indexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is pluszban nyithatnak majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×