eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szamara, 2018. június 25.Az uruguayi Luis Suárez (k) ünnepel csapattársával, Nahitan Nandezzel, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportjának harmadik fordulójában játszott Uruguay-Oroszország mérkőzésen a Szamara Arénában 2018. június 25-én. (MTI/AP/Gregorio Borgia)
Nyitókép: Gregorio Borgia

Kemény Dénes: a videóbíró saját maga paródiája lett

Spanyolország és Portugália is továbbjutott a vb-n, de mindkét ibériai csapat csak döntetlent játszott. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, volt sikerkapitány, az InfoRádió exkluzív szakértője több játékvezetői és videobírós döntést is helytelennek tart.

„Most játszottak először masszív csapattal az oroszok, és nem tudtak úgy dominálni, mint eddig” – értékelte a hétfői uruguay győzelmet Kemény Dénes. Az InfoRádió exkluzív szakértője szerint a meccs az oroszok második – indokolatlan – sárgalapja után dőlt el, amivel az uruguay-ak 20 perc után emberelőnybe kerültek.

„Komoly bírói hiba volt”

– fogalmazott a volt sikerkapitány, aki nem látta a tüzet az oroszokban.

Kemény Dénes kiemelte: az, hogy Irán Portugáliával ilyen szoros meccset tudott játszani, elismerésre méltó. Bár minden esély megvolt a portugál sikerre, Ronaldónak nem volt jó napja. „Nagyon sokra tartom, és megelőzi a korát az atletikusságával, de halvány napja volt” – fogalmazott, hozzátéve: egy piros lapot is megúszott, aminek elmaradása bírói hiba volt.

„A videobíró saját maga paródiája lett.

Ha már használják, jó ítéleteket hozzanak” – hangsúlyozta.

A papírforma, miszerint a portugál és a spanyol válogatottnak kell tovább jutnia, teljesült, ám mindkét meccs a vártnál sokkal érdekesebb volt – vélekedett a szakértő. A spanyolok is döntetlennel jutottak tovább. Kemény Dénes szerint érdekes lelki helyzet lehet, hogy a párhuzamosan futó meccsekről folyamatosan érkeznek a hírek a kispadon ülő stábnak és a játékosoknak.

A hétfői eredmények alapján Uruguay és Portugália, valamint az oroszok és a spanyolok játszanak egymással hétvégén. Kedd este pedig újabb csoportkör zárul le: Izland–Horvátország és Argentína–Nigéria mérkőzést láthatunk. Az argentinok a saját győzelmük mellett horvát diadalban reménykedhetnek – emelte ki Kemény Dénes. Horvátország már biztos továbbjutó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×