eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Bréma, 2018. január 27.Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Werder Bremen elleni mérkőzésen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. január 27-i játéknapján Brémában. (MTI/EPA/David Hecker)
Nyitókép: DAVID HECKER

Dárdai Pál: nincs ok a pánikra

Dárdai Pál a világbajnokság ideje alatt a Morgenpost című berlini újságban ír blogot, és friss bejegyzésében megmagyarázta, miért nem remekelnek a legerősebb válogatottak, miért gyengélkedett a német csapat, és mi lehet Joachim Löw reakciója.

Dárdai azt írja a posztjában, hogy az első csoportkör igazolta korábbi állítását: a sztárjátékosokból hiányzott a frissesség, ez látszott meg a franciák és a németek játékán is, az ellenfeleik sokkal éhesebbek és élesebbek voltak, és többet is futottak. Ez azonban a Hertha szakvezetője szerint teljesen természetes.

"Amikor a topklubok játékosai a válogatott edzőtáborába vonulnak a fárasztó klubszezon után, a feszültségi szintjük csökken, mert ők is emberek, nem lehet mindig mentálisan a csúcson lenni. Amikor pedig eljön az első tétmérkőzés, nem olyan könnyű újra rákapcsolni" - írta Dárdai, és hozzátette, az első meccsek a legnehezebbek, mert ilyenkor a kiscsapatok az erejük teljében vannak, ezért van a sok szoros eredmény.

A magyar szakember Brazíliát tartja a torna esélyesének, de Svájc ügyesen semlegesítette Neymart, olyan területre szorították, ahol tehetetlen volt. Ugyanígy járt Németország Mexikó ellen, Toni Kroost kivették a játékból. Ezek is megmutatták szerinte, hogy sok minden lehet kompenzálni fegyelmezettséggel és szorgalommal.

A korábbi magyar kapitány védelmébe vette a sokak által kritizált Sami Khedirát. „Olvastam, hogy jó néhányan azt sérelmezték, hogy túl offenzív, hogy túl sok labdát veszít. Egyrészről rendben. Másrészről viszont próbált ritmust hozni a játékba. Kroost kivették, mit kellett volna csinálnia? Alibi passzokkal előrukkolni?”

Dárdai szerint Joachim Löw most nehéz döntés előtt áll: vagy változtat a csapaton, vagy megerősíti a bizalmát az eddigi kezdőjátékosaiban.

"Bármit is választ, biztos vagyok abban, hogy más lesz a német csapat játéka. Sokkal jobbak lesznek Svédország ellen. Egyre azonban vigyázniuk kell: nem építhetnek a játékosok egyéni képességeire, különben úgy járnak, mint a franciák, akik csak óriási szerencsével tudták legyőzni az ausztrálokat. Szerintem nincs ok a pánikra" - írta blogjában Dárdai Pál.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×