eur:
397.38
usd:
370.72
bux:
69912.84
2024. június 20. csütörtök Rafael
Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Japán-Horvátország mérkőzésen az al-vakrai al-Dzsanúb Stadionban 2022. december 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Nem hagyta "hinni" a horvátokat Spanyolország, 3-0 a vége

A spanyol labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte a horvát csapatot a Németországban zajló Európa-bajnokság B csoportjának szombati nyitómérkőzésén.

A spanyoloknál pályára lépett Lamine Yamal, a Barcelona támadója, aki 16 éves és 338 naposan az Eb-k történetének legfiatalabb játékosa lett. Ezzel megelőzte a listán a lengyel Kacper Kozlowskit, aki 17 évesen és 246 naposan játszott éppen a spanyolok ellen 2021 júniusában, Sevillában.

A mérkőzés elején a spanyolok ragadták magukhoz a kezdeményezést és leginkább a jobb oldalon próbáltak támadásokat vezetni. Ebben komoly szerepe volt Yamalnak, aki előbb Moratával rúgatott majdnem gólt. Később a horvátoknak is voltak helyzetei, de ezek kimaradtak. Közel félórája tartott az összecsapás, amikor Fabián Ruiz remekül indította Moratát, aki megszerezte a vezetést. Kisvártatva nőtt a különbség, Fabián Ruiz ezúttal maga volt a főszereplő.

Közvetlenül a szünet előtt is betaláltak a spanyolok, akik így nagyon megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre.

A fordulást követően erőre kaptak a horvátok, előbb a csapatkapitány Modric próbálkozott, majd Stanisic. Sorra jöttek a horvát helyzetek, de még a szépítés is elmaradt büntetőből.

A remek rajtot vevő spanyolok csütörtökön az olaszokkal találkoznak, a horvátok pedig szerdán az albánok ellen javíthatnak.

Címlapról ajánljuk
Hőségriadó: különleges szabályai vannak a munkavégzésnek – mutatjuk a részleteket

Hőségriadó: különleges szabályai vannak a munkavégzésnek – mutatjuk a részleteket

A munkahelyi meleg klímakörnyezet is a dolgozókat érő megterhelések körébe tartozik, így erre vonatkozóan is el kell végezni a kockázatértékelést, és megelőző intézkedéseket kell hozni a munkavállalók egészségvédelmére – mondta Zöld-Nagy Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Magyar Péter hangfelvételei: az ügyészség megszüntette mind a három nyomozást

A Központi Nyomozó Főügyészség beszámolt arról, hogy hol tart a Varga Judit volt igazságügyi miniszter magánbeszélgetését tartalmazó hangfelvétellel kapcsolatos nyomozás. Kiderült: átfogó, alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálat után megszüntették a nyomozást. A határozattal szemben felülbírálati indítvány benyújtásának van helye.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
Ukrajna tárgyalna a békéről, erős országot haragított magára Putyin – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna tárgyalna a békéről, erős országot haragított magára Putyin – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Tegnap megérkezett Vlagyimir Putyin orosz elnök Vietnamba. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnöke arról beszélt, hogy Ukrajna nyitott arra, hogy újabb békecsúcsot rendezzen és Oroszországot is meghívja rá. A frontvonalon közben nincsenek nagy mozgások: az orosz hadsereg lelassult a Donbaszban, a harkivi támadás teljesen meg is állt. Miután Észak-Korea és Oroszország védelmi paktumot kötött, Dél-Korea jelezte: lehet, hogy elkezdenek fegyvert szállítani Ukrajnának. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×