eur:
392.25
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Jordan Pickford angol kapus nem tudja hárítani a dán Mikkel Damsgaard szabadrúgását a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Anglia-Dánia mérkőzésen a londoni Wembley stadionban 2021. július 7-én.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Kemény Dénes: a profiknál a statisztika nem fontos, csak a végeredmény

Az angolok először kaptak gólt a labdarúgü Eb-n, de ez nem számít, ez csak folklór – mondta az InfoRádió Eb-szakértője, és ezt alátámasztandó, felidézte egy Sir Alex Fergusonnal kapcsolatos manchesteri élményét is.

Az angol válogatott lesz az olasz csapat ellenfele a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléjában, miután a második elődöntőben hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a dán együttest a londoni Wembley stadionban. Kemény Dénes szerint a szerda esti meccs képe azt mutatta meg, hogy mennyire számítanak a lelki tényezők, mert az esélytelenebbnek tartott dánok egy fantasztikus szabadrúgásgóllal megszerezték a vezetést, és nagyon sokáig tartották is magukat, csak a hosszabbításban sikerült az angol csapatnak nyernie.

"Kifejezetten érdekesnek találtam, hogy az angol szövetségi kapitány nagyon sokáig nem cserélt, valószínűleg azt látta, hogy a csapata jó állapotban van, a dánok viszont már elhasználták gyakorlatilag az összes cseréjüket, amikor kezdődött a hosszabbítás, és szerintem ez döntő volt, mert az angol csapat utána tudott frissíteni" – mondta a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya.

Az viszont az InfoRádió Eb-szakértője szerint nem számított lélektanilag semmit, hogy az angolok védelme az eddig nullára lehozott meccsek után most kapott először gólt az Európa-bajnokságon.

"Szerintem ez folklór. Játékos, szövetségi kapitány ezzel nem foglalkozik, csak a végeredménnyel. Ráadásul ez egy olyan bombagól volt, ami sem a védelemnek, sem a kapusnak nem írható a számlájára. Egy profi csapat ilyen statisztikai dolgokkal nem foglalkozik" – mondta Kemény Dénes, és felidézte egy korábbi emlékét, amikor Sir Alex Ferguson, a Machester United menedzsere tőle tudta meg, hogy a kapusának, Edwin van der Sarnak egy meccs hiányzik ahhoz, hogy minden idők leghosszabb kapott gól nélküli időszakát hozza le. "Csak a győzelemnek foglalkoznak" – ismételte meg.

Kiemelte az angoloknál Harry Kane játékát, aki amellett, hogy megszerezte a győztes gólt – a kihagyott 11-ese után kipattanó labdát lőtte a kapuba –, ezúttal nem klasszikus centererényeket csillogtatott, hanem előkészített, és ha kellett, percekig tartotta a labdát.

"Az angolok megtalálták a nyerő emberüket, aki jó darabig küzdött azzal, hogy halványabbat nyújt, mint amennyi a tudása. Az a kérdés, hogy az olasz csapatban lesz-e majd a döntőben olyan játékos, akiben sok van, és még eddig nem mutatta meg" – emelte ki Kemény Dénes.

A vasárnapi döntő kimenetelét nem tudta megjósolni. Mint fogalmazott, az olasz csapat védekezése meglehetősen masszív lett az elődöntőre, tehát egyszerre mutatja a klasszikus olasz erényeket, ugyanakkor tud offenzíven is futballozni, ami nem volt tipikus az olaszoknál. Az angolok pedig összességében az egész Eb-n jól teljesítettek, odahaza lesznek a Wembleyben, nyilván nagy előny a hazai szurkolótábor, de nyilván nagy az elvárás is.

"Az angolok mindig több helyzetet teremtenek, mint amennyit berúgnak, az olaszokra ez nem annyira jellemző. Az a kérdés, lesz-e kétszer-háromszor annyi helyzet, mint amennyi gól kell nekik – ha igen, akkor otthon tudják tartani az Eb-trófeát" – mondta Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×