eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A magyar csapat tagjai köszöntik a szurkolókat a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 19-én. A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal.
Nyitókép: Kovács Tamás

Így játszhat Eb-nyolcaddöntőt a Rossi-csapat - akár Csehországgal is

Az alapfeltétel Németország megverése Münchenben, de a franciák hozzásegíthetik a magyar válogatottat a további álmodozáshoz is.

Evés közben - úgy látszik - megjött az étvágy, és ha már a francia válogatott elleni 1-1-gyel megteremtődött a matematikai lehetőség arra, hogy a magyar csapat továbbjusson a halálcsoportból a részben budapesti rendezésű labdarúgó-Eb-n, íme a lehetőség a "kockás papíron".

A továbbjutási matek - 24 közül 16 közé kell jutni, a csoportok legjobb 2 csapata megy tovább és a 6 csoportból 4 csoportharmadik is bejut a nyolcaddöntőbe - így néz ki tehát abból indulva, hogy Franciaország 4 ponttal, Németország 3 ponttal, Portugália 3 ponttal, Magyarország pedig 1 ponttal áll az F csoportban.

  • Magyarországnak 4 pontja lesz és továbbjuthat, ha győz Németország ellen Münchenben - akár második helyen is, ha Franciaország megveri Portugáliát, természetesen a magyar győzelemmel párhuzamosan.
  • Ha Magyarország nem győz, biztosan kiesik.

A csoportharmadikok között az alábbi dolgok rangsorolnak:

  • több szerzett pont, jobb gólkülönbség, több rúgott gól, több győzelem, kevesebb sárga és piros lap, jobb helyezés az UEFA-ranglistán.

Ha Marco Rossi csapata a csoportharmadikok rangsorában legalább két csapatot megelőz, akkor ér révbe csoportharmadikként, de azt tudni kell, hogy a jelenlegi legrosszabb csoportharmadik Horvátország is jobban áll, mint a magyar válogatott.

Amennyiben a magyar csapat csoportharmadikként mégis továbbjutna:

  • a B vagy a C csoport éllovasa jönne szembe, a papírforma alapján Belgium vagy Hollandia.

Amennyiben a magyar csapat Németországot megveri, Franciaország pedig megveri Portugáliát, az együttes csoportmásodikként az angol, cseh, horvát csoport győztesével nézne farkasszemet.

Az viszont biztos, hogy a magyar válogatott nyolcaddöntőjét nem Budapesten játszhatná.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×