eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Moszkva, 2018. június 23.A belga Romelu Lukaku (j) és a tunéziai Jasszin Meriah az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában játszott Belgium – Tunézia mérkőzésen a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 23-án. (MTI/AP/Antonio Calanni)
Nyitókép: Antonio Calanni

Betehetik a kaput a dánok az oroszoknak

Akár három csapat is pontazonossággal zárhatja ma este a B csoportot. Egy biztos: a belgák továbjutottak.

Ám nem biztos, hogy az első helyen. Ha vereséget szenvednek a finnektől – nem ez a papírforma –, akkor Markku Kanerva együttese megelőzi. De zárhatnak a Koppenhágában pályára lépő oroszok is hat ponttal, s akkor kezdődhetne csak igazán a számolgatás.

Este kilenc órától a még pont nélküli dánok fogadják a Szbornaját, s ugyanakkor kezdődik Szentpéterváron a belga és a finn csapat találkozója.

Roberto Martinez Vörös Ördögei eddig kettőből kettőt nyertek, a kapitány a dánok, az elvben legerősebb csoportellenféllel szemben az első félidőben pihentette néhány kulcsemberét vesztésre is állt a csapata, de aztán beállt Kevin De Bruyne és Eden Hazard, s vezérletükkel fordított a csapat. A szövetségi kapitány most a Courtois – Alderweireld, Denayer, Vermaelen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Eden Hazard – Lukaku tizenegyet tervezi, ahogyan mondani szokták, nincs benne hibapont.

A finnek várható csapata: Hradecky – Toivio, Arajuuri, O'Shaughnessy – Raitala, Uronen – Sparv, Kamara, Kauko - Pukki, Pohjanpalo.

A másik párban az eddig pont nélküli dánok még csoportharmadikok lehetnek, de nagyon fölényesen kellene ahhoz nyerniük, hogy reális esélyük legyen továbblépni. Christian Eriksen természetesen nem játszhat, de meglátogatta a csapatot, biztatta a társakat.

A várható kezdőcsapatok:

Dánia: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard – Wass, Maehle – Höjbjerg, Delaney – Braithwaite, Damsgaard – Poulsen.

Oroszország: Zafonov – Barinov, Gyivejev, Dzsikija – Karavajev, Zobnyin, Ozdojev, Kuzjajev – Alekszej Mirancsuk, Golovin – Dzjuba.

A csoport állása a záróforduló előtt

1. Belgium 6 pont

2. Oroszország 3

3. Finnország 3

4. Dánia 0

Azonos pontszám esetén először az egymás elleni eredmény rangsorol.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×