eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin
Gulácsi Péter kapus (b) és Loic Négo a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 19-én. A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gulácsi Péter: ugyanilyen elszántsággal és szívvel megpróbálunk valami nagy dolgot elérni

A válogatott kapus szerint meg tudták fékezni a világ legerősebb csapatát, míg Nagy Ádám arról beszélt, a franciák lebecsülhették a magyarokat az Eb-csoportmecssen. Magyar nyilatkozatok az 1-1 után.

Nagy Ádám szerint a hőség rányomta a bélyegét a szombati mérkőzésre, mindenki nehézkesebben lendült bele.

„Nekünk ugyanolyan meleg volt, mint a franciáknak. Elbeszélgettem volna azzal, aki berakta 3 órára ezt a meccset, futtattam volna a pálya mellett. Nem volt kellemes a hőség, az ivószünet jót tett, de így is embert próbáló volt, és a szurkolóknak sem lehetett kényelmes a napos oldalon"

A középpályás szerint a franciák kicsit lebecsülték a magyar csapatot.

„Az lehetett bennük, hogy mégiscsak ők a világbajnokok, tele vannak minőségi játékosokkal, elég csak kijönni a pályára, és elintézik a meccset.

Mi viszont küzdésből és harcolásból jelesre vizsgáztunk,

és vissza tudtunk adni valamit a szurkolóknak a 3-0-s vereség után, ami mindenkit nagyon zavart. Engem ez az 1-1 is zavar, mert dühítő egyenlítő gólt kaptunk” – fejtette ki Nagy Ádám, aki szerint bátrabb és jobb válogatottat lehetett látni, és voltak olyan momentumok, amikor a franciák fölé tudtak kerekedni.

Arról is beszélt, hogy ennél éhesebb nem lehetne a csapat a németek elleni meccs előtt.

„Visszakaptuk a hitet, ami igazán nem veszett el, mert a 3-0 után is azt éreztük, hogy elnyertük a szurkolók szívét, és ez nagy löketet ad. Most pedig nyitott a csoport, és ki-ki mérkőzést játszhatunk a németek ellen.

Nagy Ádám az Infostart kérdésére elmondta, hogy volt ünneplés az öltözőben, köszöntötték a meccs legjobbjának választott Kleinheisler Lászlót is a társak, de továbbra is két lábbal a földön kell maradni.

„Nem nyertünk meg az Eb-t, reálisan látjuk a dolgokat. Örülünk, mert ez volt a minimum, ami kellett ahhoz, hogy nyitott maradjon a küzdelem. A portugálok elleni meccs után sem siralomház volt az öltözőben, de más egy vesztes meccs után készülni. Most a másik véglet lesz, jó lesz a hangulat, így lehet készülni a németek ellen.”

Gulácsi Pétert először arról kérdeztük, mit érzett a lefújás után.

„Büszkeség volt bennem, hogy a világ legerősebb válogatottjával néhol szerencsével, de leginkább óriási küzdelemmel, csapatmunkával sikerült döntetlent elérni. Ez emlékezetes pillanat mindannyiunknak, hogy egy világversenyen, hazai pályán, 60 ezer magyar előtt a világbajnok ellen pontot tudtunk szerezni.”

Hozzátette, hogy ez a két teltházas meccs az eddigiek felett áll a karrierjében, és örül, hogy ő is jó teljesítményt nyújtott az Eb-n.

A kapus azt mondta, bosszantó, hogy olyan helyzetből kaptak gólt, amit le lehetett volna védekezni, de az ellenfélnek még akadt helyzete, így nem lehetnek elégedetlenek.

„A csapat szenzációsat nyújtott, ez a világ legjobbjának az erősségeit sikerült csökkenteni, ezért volt az 1-1 megérdemelt eredmény.

Azt mondtam a többieknek is, hogy ezt az érzést át kell élni, megérdemeljük, és még marad feladat, olyan helyzetben vagyunk, hogy még játszhatunk egy ki-ki meccset. Sokat tettünk ezért, óriási dolog, ugyanilyen elszántsággal és szívvel megpróbálunk valami nagy dolgot elérni a németek ellen is.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×