eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kylian Mbappe (b) és Antoine Griezmann a francia labdarúgó-válogatott nizzai edzésén a Wales elleni barátságos mérkőzés előestéjén, 2021. június 1-jén. A franciák a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra készülnek, ahol a csoportkörben Magyarország lesz az egyik ellenfelük.
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Ezért retteghetnek a németek Antoine Griezmanntól

Ma este Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Niklas Süle, Thomas Müller, Leroy Sané, Jamal Musiala, Leon Goretzka, Serge Gnabry, Benjamin Pavard, Corentin Tolisso, Lucas Hernnadez és Kingsley Coman is pályára léphet a Bayern München hazai mérkőzéseinek is otthont adó Allianz (az Európa-bajnokság alatt: Football) Arénában.

Tekintve, hogy mindannyian a bajor klub játékosai, ennek alapesetben nem lenne túl nagy hírértéke. Ám ezúttal nem klubmérkőzést játszanak, az első nyolc az utolsó négynek ellenfele lesz. Következik az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek első köré lezáró nagy rangadó, a 2014-es és a 2018-as világbajnok találkozója – a magyar válogatott csoportjában.

Az este 9 órakor kezdődő müncheni mérkőzés előtt mindkét fél kerüli az esélylatolgatást. A fogadóirodák általában a franciákat tartják a torna első számú esélyesének, de a három csoportmeccsükből a németek elleninek a kimenetelét vélik a legbizonytalanabbnak, tekintve, hogy az ellenfél – ha nem is túlságosan népes publikum, de mégis csak – hazai közönség előtt játszhat.

Amikor a két csapat legutóbb, 2016-ban, az elődöntőben Eb-mérkőzést játszott egymással, a franciák voltak otthon, s némi szerencsével bár, de Antoine Griezmann duplájával 2-0-ra nyertek. Nem csoda, hogy a németek elsősorban a Barcelona csatárától tartanak, nem csupán azt a meccset döntötte el a Kékek javára, de a két csapat legutóbbi, 2018 októberi, párizsi Nemzetek Ligája mérkőzésén is duplázott. A két válogatott az elmúlt fél évtizedben játszott három tétmérkőzésén összesen négy francia gól született, azokat pedig kivétel nélkül Antoine Griezmann szerezte. (S egy német, azt Toni Kroos lőtte tizenegyesből.)

Meglepő, de ettől még igaz: a Nationalelf 1987 óta nem tudott hazai pályán mérkőzést nyerni a franciák ellen.

A német elemzőket és a lapokat figyelve úgy tűnik, Joachim Löw egyetlen poszton gondolkodik még: maradjon-e teljes egészében a lettek ellen remek első félidőt produkáló alaptizenegy, vagy Serge Gnabry helyett az immár Bajnokok Ligája-győztes Timo Werner legyen esetleg a középcsatár. A várható kezdő tizenegy: Neuer – Ginter, Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens – Havertz, Thomas Müller – Gnabry (Werner). E névsorból mindössze hárman, Ginter, Gündogan és Gosens nem nyerte még meg a Bajnokok Ligáját.

A franciáknál Karim Benzema néhány napja, az utolsó felkészülési mérkőzésen könnyebben megsérült, de az a valószínűbb, hogy tudja vállalni a játékot. Ha igen, akkor a Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez – Kanté, Pogba, Rabiot – Griezmann, Benzema, Mbappé. Közülük csak Kimpembe, Rabiot és Benzema nem játszott három éve a moszkvai világbajnoki döntőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×