eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó-válogatott csapatkapitánya ünnepli gólját a labdarúgó Nemzetek Ligája harmadik fordulójában játszott Svédország-Portugália mérkőzésen a stockholmi Friends arénában 2020. szeptember 8-án. Ronaldo 100. és 101. válogatottbeli góljával a címvédő és Európa-bajnok Portugália 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Mario Cruz

Megvan Ronaldóék tesztjének eredménye, erre várt mindenki

Sergio Busquets pozitív eredménye után nagy volt az aggodalom a portugáloknál is.

A részben budapesti rendezésű, pénteken kezdődő Európa-bajnokságra címvédőként készülő portugál labdarúgó-válogatott összes játékosa, az edzők, valamint a stábtagok is negatív koronavírus-tesztet adtak hétfőn.

A portugál szövetség közlése szerint az együttes először edzett azt követően, hogy pénteken felkészülési mérkőzésen Madridban találkoztak a spanyolokkal - és játszottak velük gól nélküli döntetlent -, akik közül később a csapatkapitány, Sergio Busquets pozitív koronavírustesztet adott. A Barcelona 32 éves védekező középpályása közben a fertőzés miatt elhagyta a spanyolok madridi edzőtáborát, és tíz napra karanténba vonult, így biztosan kihagyja a nemzeti együttes első mérkőzését a kontinensviadalon, de akár a teljes szereplése veszélybe kerülhet.

A sportsajtó ennek kapcsán közben már arról írt, hogy a portugálokra is karantén várhat, és az esetleges elszigetelődésük befolyással lehet az Eb-szereplésükre is.

A portugál keret egyik játékosa, Joao Cancelo kiemelte: mindig aggodalomra ad okot, ha fertőzött emberrel kerülnek kapcsolatba, mert ilyen esetben hajlamosak azonnal a legrosszabbtól tartani.

"Ez az egész tiszta szerencsejáték, a vírus egy olyan dolog, amelyről nem tudjuk megmagyarázni, miért kapja el valaki" - tette hozzá a Manchester City futballistája.

A portugálok, akiknek Budapesten lesz a bázisuk a kontinensviadal alatt, a kiírás szerint a magyarokkal játsszák első csoportmeccsüket jövő kedden a Puskás Arénában. A folytatásban a szintén társrendező németekkel találkoznak Münchenben, majd ismét Budapesten lépnek pályára a világbajnoki címvédő franciákkal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×