eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Fodor Csenge, a Győri Audi ETO KC játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott Győri Audi ETO KC - SG BBM Bietigheim mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2024. június 2-án.
Nyitókép: Fodor Csenge, a Győri Audi ETO KC játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában 2024. június 2-án. MTI/Kovács Tamás

Nézni is fájdalmas meccset játszott a Győr idegenben

A címvédő Győr 23-23-as döntetlent játszott a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, vasárnap.

A győriek keretéből Győri-Lukács Viktória és Veronica Kristiansen hiányzott.

Jól kezdett a címvédő, 3-0-ra ellépett, utána viszont meglepően sokat hibázott a mezőnyben és támadásban is, ezt pedig kihasználták a hazaiak. A Buducnost 7-5-re fordított, de komolyabb előnyt nem tudott kialakítani, mert bár a győriek a folytatásban is sokat rontottak, Hatadou Sako remekül védett.

Az első félidő utolsó kilenc percében a címvédő nem kapott gólt, ennek is köszönhetően a szünetben 11-10-re vezetett.

A Buducnost tudatosan, taktikusan lassította a játékot a második felvonásban is, ez pedig meglepetésre azt eredményezte, hogy a vendégek továbbra is sokat hibáztak. Egy 4-1-es sorozattal ismét ellépett az ETO, ám Sakura Hauge bravúrosan védett a Buducnost kapujában, erre alapozva csapata megint egyenlített. Két perccel a vége előtt döntetlen állásnál emberelőnybe került a Győr, de ezzel sem tudott élni. A házigazdák elrontották az utolsó támadásukat, Per Johansson vezetőedző időt kért, de az utolsó akció során Estelle Nze Minko támadó szabálytalansága miatt elvették a labdát csapatától.

A hazaiak 18, a vendégek 14 technikai hibát követtek el, illetve az ETO hattal több lövést rontott, mint ellenfele. A két csapat harmincadik egymás elleni tétmérkőzésén három montenegrói és 22 győri siker mellett ötödször született döntetlen.

A négy győzelemmel álló Ferencváros jövő szombaton a Vámos Petrát és Szemerey Zsófiát foglalkoztató Metz HB otthonában szerepel, a három sikerrel és egy döntetlennel rendelkező Győr pedig egy hét múlva az ugyancsak francia Brest Bretagne vendége lesz.

A győri érdekeltségű csoportban vasárnap Korsós Dorina egy gólt lőtt a Rapid Bucuresti csapatában, amely 39-32-s vereséget szenvedett a dán Esbjerg otthonában. Faluvégi Dorottya mind a négy lövését gólra váltotta a júniusban BL-ezüstérmes HB Ludwigsburgban, amely otthon 33-26-ra kikapott a Brest Bretagne-tól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×