eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Rasovszky Kristóf a férfi 800 méteres gyorsúszás előfutama után a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 13-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A Dunával modellezik a koszos Szajnát a nyílt vízi úszók

Nem számol a B tervvel Rasovszky Kristóf, úgy tervez, hogy a Szajna vízében rendezik meg az olimpián a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyét. Az ötkarikás ezüstérmes és idén világbajnoki címet nyerő versenyző az InfoRádióban azt is elmondta, hogy még javában készülnek Veszprémben, Százhalombattán és a Balatonon.

Megy a visszaszámlálás, tudatosul a sportolókban, hogy a jövő héten elkezdődik az olimpia – mondta az InfoRádióban Rasovszky Kristóf nyílt vízi úszó olimpiai ezüstérmes és világbajnok, de jelezte, a rajt még sokára lesz, mert az olimpiai program végén, augusztus 9-én rendezik a versenyszámát. Az úszó augusztus 3-án utazik Párizsba, addig az edzéseken van a hangsúly.

Jelenleg főképp Veszprémben edzenek az uszodában, illetve Százhalombattán a Dunában, mert Párizsban majd a koszos Szajnában tempóznak, és a körülményeket így tudják modellezni. Ezenkívül a Balatont is segítségül hívják.

"Az utóbbi időben azon volt a hangsúly, hogy ússzunk nyílt vizet is, ha lehet, akkor inkább a Dunában, hiszen a Szajnában lesz a verseny, ha minden jól megy, bár most már bejelentették a B tervet, azért én bízom benne, hogy minden rossz hír ellenére a Szajnában lesz a verseny" – reménykedett Rasovszky Kristóf.

Folyóban egyébként nem nagyon volt még ilyen verseny.

Ami pedig a B tervet illeti, lesz olyan helyszín, ahol úszni tudnak majd a Szajna helyett – az evezőspályán –, és így nem kell majd verseny nélkül hazajönniük.

A párizsi olimpia 10 kilométeres nyílt vízi úszószámában Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid áll rajthoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×