eur:
394.21
usd:
363.61
bux:
71027.96
2024. július 8. hétfő Ellák
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női kézilabda Eurokupa 6. fordulójában játszott Magyarország - Ausztria mérkőzésen a győri Audi Arénában 2024. április 6-án. A magyar válogatott 36-30-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Sírók és nevetők - Kijelölték az olimpiára utazó női kézilabda-válogatott keretét

Két balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és Juhász Gréta, valamint egy jobbszélső, Faluvégi Dorottya maradt ki a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai keretéből.

A magyar szövetség (MKSZ) közösségi oldalán pénteken megjelent videóban Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, hogy a kerettagok közül a kapus Szemerey Zsófia, a beálló Pásztor Noémi és a balátlövő Kácsor Gréta tartalék lesz.

Szöllősi-Zácsik szeptember végén keresztszalag-szakadás miatt térdműtéten esett át, azóta nem játszott tétmérkőzést, de már teljesen felépült a sérüléséből, ezért került be a 20 fős keretbe.

A párizsi olimpia kézilabdatornáján a csapatokat 14 játékos és három tartalék alkotja. Előbbiek az olimpiai faluban, utóbbiak azon kívül, szállodában laknak majd.

A női csapat 17 játékossal folytatja a felkészülést. Előbb jövő kedden reggel 9-től Roglán, majd szombaton Győrben játszik edzőmérkőzést a szlovénokkal, július 19-én Stuttgartban pedig a házigazda németekkel találkozik. Az ötkarikás tornát július 25-én kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

"Második hete dolgozunk együtt, nagyon jó formában vannak a lányok, így nehéz volt a döntés a szakmai stábbal együtt, de 17 fősre kellett szűkítenünk a keretet" - idézi az MKSZ sajtóközleménye Golovint.

Hozzátette, a játékosoknak és az edzői stábnak sem volt egyszerű pillanat a kerethirdetés, hiszen mindenki ott akar lenni az olimpián. Sok szempontból megvizsgálták, melyik összetételben lenne a legjobb a csapat.

A magyar női kézilabda-válogatott olimpiai kerete:

kapusok:

Böde-Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Metz HB, francia, tartalék)

jobbszélső:

Győri-Lukács Viktória (Győr)

jobbátlövők:

Klujber Katrin (Ferencváros), Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Papp Nikoletta (SCM Gloria Buzau, román)

irányítók:

Vámos Petra (Metz HB, francia), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Simon Petra (Ferencváros)

beállók:

Bordás Réka (Ferencváros), Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Pásztor Noémi (Neptunes de Nantes, francia, tartalék)

balátlövők:

Kuczora Csenge (Thüringer HC, német), Kácsor Gréta (Gloria Bistrita-Nasaud, román, tartalék)

balszélsők:

Márton Gréta (Ferencváros), Szöllősi-Schatzl Nadine (Budaörs)

Címlapról ajánljuk

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×