eur:
396.82
usd:
371.6
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
VOLENDAM - Pascal Jansen in the stands during the Dutch Eredivisie match between FC Volendam and Ajax at the Kras stadium on May 5, 2024 in Volendam, the Netherlands. ANP BART STOUTJESDIJK (Photo by ANP via Getty Images)
Nyitókép: ANP/Getty Images

Megvan a Ferencváros új edzője

Bejelentették, ki lesz Dejan Stankovic utódja.

A Ferencváros a klub honlapján hozta nyilvánosságra, hogy Pascal Jansen lesz a futballcsapat vezetőedzője. Az 51 éves holland szakember legutóbb az AZ Alkmaart irányította.

Azt egyelőre nem tudni, hány éves szerződést írt alá.

Mint a fradi.hu-n olvasható, Pascal Jansen 1973. január 27-én született Londonban, holland édesapja zenész, míg angol édesanyja énekesnő. A holland-angol kettős állampolgárságú tréner a hollandiai Zaandamban nőtt fel, és itt is kezdett el futballozni. Utánpótlás-karrierje során megfordult többek között az AZ Alkmaarnál, az Ajaxnál, a Haarlemnél és a Telstarnál is. Aktív pályafutásának egy térdsérülés vetett véget, még azelőtt, hogy bemutatkozott volna a felnőttek között.

Jansen ezután az edzői karrier felé fordult, 1993-től 1998-ig a Haarlem utánpótlás-trénereként dolgozott, majd Ázsiában próbált szerencsét, két szezonon keresztül az Al-Jazeera és az Al-Wahda edzői stábjában tevékenykedett. Ezt követően visszatért Hollandiába, ahol a Vitesse és a Sparta Rotterdam akadémiáján dolgozott.

2011-ben a Sparta Rotterdam első csapata mellett folytatta a munkát, segédedzőként. Két évvel később került a PSV-hez, ahol először az akadémián számítottak rá, az U19-es és az U21-es együttest egyaránt két-két évig irányította. 2017-től egy éven keresztül a PSV akadémiáját vezette, majd csatlakozott az AZ Alkmaarhoz.

Az Északi-tenger partján egyből a felnőttek mellé került, először két évig segédedzőként, majd 2020 decemberében kinevezték vezetőedzőnek, ezt a posztot 2024 januárjáig töltötte be.

Irányítása alatt a csapat egy bronzérem mellett egyszer a negyedik, egyszer pedig az ötödik helyen végzett a holland bajnokságban. A nemzetközi porondon mindhárom alkalommal az Európa Konferencia Ligában dirigálta a piros-fehéreket, a mögöttünk hagyott szezonban nem sikerült továbbjutnia a csoportból, 2022-ben azonban a nyolcaddöntőig jutott vele a csapat, míg tavaly egészen az elődöntőig juttatta az Alkmaart. Érdekesség, hogy új trénerünk másfél éven keresztül együtt dolgozott a magyar válogatott Kerkez Milossal, így nem teljesen ismeretlen számára a hazai futball.

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 26. 19:05
×
×
×
×