eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz vezetőedzője sajtóértekezletet tart Varsóban 2022. október 10-én. A Real Madrid október 11-én az ukrán Sahtar Donyeck ellen lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski

A klub és Carlo Ancelotti is üzent a Real Madrid kimaradásáról

Bajnokok Ligája-győztesként a Real Madrid kvalifikációt szerzett a jövőre induló klubvilágbajnokságon, a részvételével kapcsolatban azonban először téves hírek kaptak szárnyra.

A megújuló labdarúgó-klubvilágbajnokságnak 2025 nyarán az Egyesült Államok ad otthont, 32 csapat részvételével, de egyre többen mondják le a részvételt. Az első hírek szerint így tett a Real Madrid is, amelynek vezetőedzője, Carlo Ancelotti visszautasította a meghívást - legalábbis az Il Giornale cikke szerint, amely így idézte a szavait:

"a FIFA elfelejti, hogy a klubok és a játékosok nem vesznek részt ezen a tornán. Egyetlen Real Madrid-meccs 20 millió eurót ér, és ezt a pénzt az egész tornára akarják adni.

A Real Madrid a többi klubhoz hasonlóan visszautasítja a meghívást".

Később azonban Ancelotti az X-en közzétett egy helyreigazítást: „Az Il Giornale-nek adott interjúmban a FIFA klubvilágbajnoksággal kapcsolatos szavaimat nem úgy értelmezték, ahogy szerettem volna. Semmi sem állhat távolabb tőlem, mint annak a lehetőségnek az elutasítása, hogy egy olyan tornán szerepeljünk, amelyen a Real Madrid nagy címekért harcolhat” - írta a Nemzeti Sport.

Biztos, ami biztos, közleményt adott ki a BL-címvédő Real Madrid is. Azt írják, a Real Madridnak a FIFA által a következő, 2024-2025-ös idényben megrendezendő megújuló klubvilágbajnokságon való részvétele soha nem volt kérdéses. "Klubunk a tervek szerint részt vesz ezen a hivatalos versenyen, amelyen büszkén és a legnagyobb lelkesedéssel lépünk pályára, hogy ismét újabb trófeát szerezzünk" - fogalmaztak.

Carlo Ancelotti az ominózus lapinterjúban egyébként az európai torna után visszavonuló Toni Kroosról is beszélt, sajnálatát fejezve ki, hogy a német klasszis távozik. Ám mivel Madridban fog élni, így ha meggondolja magát, egyetlen telefonhívásba kerül, és újrakezdenek mindent.

A 2025. június 15-én induló, egy hónapot felölelő klubvilágbajnokságon eddig 29 csapat helye ismert.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×