eur:
395.98
usd:
366.52
bux:
70227.88
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
A magyar sport kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Kozák Danuta, ötszörös olimpiai bajnok kajakozó az UTE vízitelepén 2018. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bocsánatkérő levelet kapott a legsikeresebb aktív magyar sportoló

Csipes Ferenc nevében keresték meg írásban nyilvánosan Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok kajakost az edző korábbi viselkedése miatt, a problémát a sportoló a közösségi médiában elhelyezett posztjában tárta a nyilvánosság elé.

Mint az Infostart is megírta, Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok kajakost - közlése szerint - többféle módon is zaklatta a honvédos edző Csipes Ferenc, aki ezen kívül "bomlasztotta" is a női kajakos közösséget, saját lányát, Csipes Tamarát sem kímélve.

A Facebook-posztot követően a hazai sportélet egységesen Kozák Danuta mellé állt az ügyben, most pedig a sportági szövetség Csipes Ferenc nevében kelt bocsánatkérő levele érkezett meg a kajakoshoz, amelyet a szövetség honlapján is közöltek.

Íme változtatás nélkül:

Közlemény

A magyar kajak-kenu sport rendkívül büszke arra, hogy az elmúlt 30 évben Magyarország legeredményesebb olimpiai sportágaként kiemelkedően járult hozzá hazánk olimpiai, világ- és Európa-bajnoki eredményességéhez.

Legalább ennyire büszkék vagyunk arra, hogy ugyan a sportágban mindig voltak és vannak viták, bizonyos esetekben egyet nem értések, de soha nem maradtak elásatlan csatabárdok és a sportágban dolgozó versenyzők és sportszakemberek mindig képesek voltak a nemzeti érdekeket figyelembe véve felülemelkedni és együttműködni.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a sportszerető közönséget, hogy az elmúlt napokban a sportágban kialakult feszült helyzet a felek együttműködésének eredményeképpen nyugvópontra jutott. Csipes Ferenc és egyesülete, a Budapesti Honvéd Sportegyesület a Magyar Kajak-Kenu Szövetségbe eljuttatott és Kozák Danutának címzett levelében, átérezve az ügyben lévő felelősségét megkövette a bajnoknőt:

„Amennyiben mesteredzőnk személyesen vagy szakmailag megsértette Önt, illetve edzőjét, elnézését kérjük, és a jövőben igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését.” – áll az egyesület hivatalos levelében.
Hatszoros olimpiai bajnokunk erre az alábbit válaszolta: „Rendben, részünkről így folytatható lesz a közös munka.”

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség fegyelmi bizottsága a fentiekben idézett nyilatkozatokat figyelembe véve, az edzői tevékenység folytatását felfüggesztő döntését megszüntette, Csipes Ferenc részére próbaidőre felfüggesztett sportfegyelmi büntetést szabott ki.

A döntés alapján az ügyet lezártnak tekintjük, a továbbiakban nem kívánunk nyilatkozni. Egyúttal tisztelettel kérjük a sajtó képviselőit, hogy a közelgő sorsdöntő válogatóra, a hazai rendezésű Európa-bajnokságra és az olimpiára való tekintettel, a zavartalan felkészülés végett, ne keressék ezügyben az érintetteket.

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 13. 10:59
×
×
×
×