eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A magyar sport kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Kozák Danuta, ötszörös olimpiai bajnok kajakozó az UTE vízitelepén 2018. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bocsánatkérő levelet kapott a legsikeresebb aktív magyar sportoló

Csipes Ferenc nevében keresték meg írásban nyilvánosan Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok kajakost az edző korábbi viselkedése miatt, a problémát a sportoló a közösségi médiában elhelyezett posztjában tárta a nyilvánosság elé.

Mint az Infostart is megírta, Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok kajakost - közlése szerint - többféle módon is zaklatta a honvédos edző Csipes Ferenc, aki ezen kívül "bomlasztotta" is a női kajakos közösséget, saját lányát, Csipes Tamarát sem kímélve.

A Facebook-posztot követően a hazai sportélet egységesen Kozák Danuta mellé állt az ügyben, most pedig a sportági szövetség Csipes Ferenc nevében kelt bocsánatkérő levele érkezett meg a kajakoshoz, amelyet a szövetség honlapján is közöltek.

Íme változtatás nélkül:

Közlemény

A magyar kajak-kenu sport rendkívül büszke arra, hogy az elmúlt 30 évben Magyarország legeredményesebb olimpiai sportágaként kiemelkedően járult hozzá hazánk olimpiai, világ- és Európa-bajnoki eredményességéhez.

Legalább ennyire büszkék vagyunk arra, hogy ugyan a sportágban mindig voltak és vannak viták, bizonyos esetekben egyet nem értések, de soha nem maradtak elásatlan csatabárdok és a sportágban dolgozó versenyzők és sportszakemberek mindig képesek voltak a nemzeti érdekeket figyelembe véve felülemelkedni és együttműködni.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a sportszerető közönséget, hogy az elmúlt napokban a sportágban kialakult feszült helyzet a felek együttműködésének eredményeképpen nyugvópontra jutott. Csipes Ferenc és egyesülete, a Budapesti Honvéd Sportegyesület a Magyar Kajak-Kenu Szövetségbe eljuttatott és Kozák Danutának címzett levelében, átérezve az ügyben lévő felelősségét megkövette a bajnoknőt:

„Amennyiben mesteredzőnk személyesen vagy szakmailag megsértette Önt, illetve edzőjét, elnézését kérjük, és a jövőben igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését.” – áll az egyesület hivatalos levelében.
Hatszoros olimpiai bajnokunk erre az alábbit válaszolta: „Rendben, részünkről így folytatható lesz a közös munka.”

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség fegyelmi bizottsága a fentiekben idézett nyilatkozatokat figyelembe véve, az edzői tevékenység folytatását felfüggesztő döntését megszüntette, Csipes Ferenc részére próbaidőre felfüggesztett sportfegyelmi büntetést szabott ki.

A döntés alapján az ügyet lezártnak tekintjük, a továbbiakban nem kívánunk nyilatkozni. Egyúttal tisztelettel kérjük a sajtó képviselőit, hogy a közelgő sorsdöntő válogatóra, a hazai rendezésű Európa-bajnokságra és az olimpiára való tekintettel, a zavartalan felkészülés végett, ne keressék ezügyben az érintetteket.

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×