eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Balogh Botond (b) és a török Kenan Yildiz a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Van némi keserűség a Parma magyar légiósában

Balogh Botond nem boldog amiatt, mert a közelmúltban kevesebb játéklehetőséget kapott az olasz élvonalba visszajutott Parma labdarúgócsapatában.

A háromszoros válogatott hátvéd mögött eseménydús napok állnak, ugyanis április 26-án két évvel meghosszabbította a jövő nyárig szóló szerződését, múlt szerdán csapata biztosította a feljutását, vasárnap pedig a Cremonese elleni meccs 14. percében piros lapot kapott.

Balogh az M1 aktuális csatornán elmondta, februárban keresték meg először a klubtól a hosszabbítás miatt, és az egész tárgyalási folyamat alatt azt érezte, hogy mindenképpen szeretnék megtartani.

„Nekünk is az volt a célunk, hogy itt maradhassak és hosszabbítsunk, ezért végül elég egyszerűen meg tudtunk egyezni” – tette hozzá.

A védő a 2020/21-es szezonban már játszott három mérkőzést a Serie A-ban, ahova ősszel ő is visszatér. Elmondása szerint már sokkal tapasztaltabb és magabiztosabb, ezért most teljesen más lesz az olasz élvonalban futballozni, mint évekkel ezelőtt.

Elárulta, a Juventus elleni meccseket nagyon várja, mert gyerekkorában nagyon szurkolt a torinói csapatnak.

A Cremonese elleni találkozón történt kiállításról elmondta, nagyon csalódott volt, mert „nem kicsit erős döntés volt” a játékvezető részéről. „Szinte hozzá sem értem az ellenfél játékosához, feldobta magát. Amikor a bíró lefújta, először arra gondoltam, sárga lapot ad neki színészkedésért. Majd megláttam a piros lapot, és azt hittem, talán vissza fogják nézni és megváltoztatja a döntést, de nem így történt” – mesélte.

Ami a nyári Európa-bajnokságot illeti, Balogh úgy fogalmazott, senki nem mehet biztosra a meghívót illetően, ő is mindig izgatottan várja az üzenetet, hogy ott lehet-e a kerettagok között.

„Az elmúlt időszakban kicsit kevesebbet játszottam, emiatt nem vagyok boldog, de próbálok jó erőben maradni, és pozitívan várom a következő néhány hetet, hónapot”

– jegyezte meg.

Mint mondta, egyelőre az a célja, hogy ott legyen a bő keretben, majd a szűkített névsorban is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×