eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
MADRID, SPAIN - APRIL 21:  Vinicius Junior of Real Madrid celebrates after scoring his teams first goal during the LaLiga EA Sports match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on April 21, 2024 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)
Nyitókép: Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images

A Real Madrid csak a hosszabbításban vezetett az El Clásicón, de nyert!

A Real Madrid 3-2-es győzelmével ért véget a Bernabéuban az El Clásico, ami azt jelenti, hogy a listavezető előnye 11 pontra nőtt Barcelonával szemben, hat fordulóval a zárás előtt.

Mindkét csapat BL-mérkőzést játszott a hét első felében, a Barcelona nagy csalódással zárta a magáét, miután kiesett a PSG ellen, a Real Madrid ellenben diadalt aratott, miután tizenegyespárbajban kiejtette a címvédő Manchester Cityt.

Carlo Ancelotti lecserélte a védelme nagy részét, kimaradt Dani Carvajal, Nacho és Mendy is. Hosszabb szünet után kezdett ismét együtt Luka Modric és Toni Kroos egy rangadónak mondható mérkőzésen.

A Barcelona kezdte jobban a mérkőzést, az első szögletből, Raphinha beadása után Christensen a hálóba fejelt.

MADRID, SPAIN - APRIL 21: Andreas Christensen of FC Barcelona scores his team's first goal during the LaLiga EA Sports match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on April 21, 2024 in Madrid, Spain. (Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images) (Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)
Andreas Christensen így fejelte a mérkőzés első gólját. Fotó: Florencia Tan Jun/Getty Images

A Real Madrid a 18. percben egyenlített, Lucas Vázquez büntetőt harcolt ki, amit Vinícius Júnior értékesített. Ez már a hetedik gólja volt az El Clásicócon.

A folytatásban Lamine Yamal a kapura küldte a labdát, Lunyin a felvételek szerint a gólvonalon túlról ütötte ki, de a VAR nem ítélt gólt. A spanyol ligában nincs gólvonaltechnika.

Újabb fordulatot a 69. perc hozott, amikor a mérkőzés folyamán már másodszor a katalánok kerültek előnybe, Fermín López révén. Ismét gyorsan egyenlített a Madrid: Vinícius beadása után a túlsó oldalon egyedül hagyott Lucac Vázquez a kapuba lőtt.

A folytatásban Vinícius megszerezhette volna a vezetést a hazaiaknak, egyedül, bár kicsit kisodródva vihette kapura a labdát, ter Stegen jól fogta a szöget, s hárított.

A 91. percben Lucas Vázquez beadását Joselu nem érte el, de a túlsó oldalon érkező Jude Bellingham fellőtte a labdát a bal felső sarokba.

Ezzel a Real Madrid 3-2-re nyert.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×