eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
MADRID, SPAIN - APRIL 10: Rodrigo De Paul (L) of Atletico Madrid celebrates with teammate Koke after scoring his teams first goal during the UEFA Champions League quarter-final first leg match between Atletico Madrid and Borussia Dortmund at Civitas Metropolitano Stadium on April 10, 2024 in Madrid, Spain. (Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)
Nyitókép: Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

A két spanyol csapat várhatja előnnyel a BL-visszavágót

A keddi két döntetlen után szerdán két csapat is előnyt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a jövő heti visszavágóra. Az Atlético 2-1-re verte a Borussia Dortmundot, a Barcelona – idegenben – 3-2-re győzött a PSG ellen.

A két mérkőzést élőben tudósítottuk - ezt a cikk második felében visszaolvashatják.

Párizsban a félidőben a Barcelona vezetett, amelyben a BL történetének legfiatalabb játékosaként lépett pályára negyeddöntőben 16 évesen és 272 naposan Lamine Yamal. A komoly barcelonai múlttal rendelkező Luis Enrique által irányított PSG azonban a fordulást követően bő öt perc játék után fordított, előbb a korábbi Barcelona-játékos Ousmane Dembélé lőtt egy óriási gólt, majd Vitinha talált be. A 62. percben egyenlített a Barcelona, a csereként pályára lépő Pedri tanári labdáját Raphinha kapásból lőtte a hálóba, ezzel már másodszor volt eredményes. A katalánok a 77. percben újra előnybe kerültek, a padról két perccel korábban érkező, éppen ezen a napon 28 éves védő, Andreas Christensen egy szöglet után gyakorlatilag az első labdaérintéséből a hálóba fejelt, beállítva ezzel a végeredményt.

Madridban az Atlético nagy dortmundi védelmi hibát kihasználva már a 4. percben előnybe került az argentin világbajnok Rodrigo de Paul révén, majd fél óra elteltével Lino talált be Antoine Griezmann mesteri passzát követően. A vendég német együttes a 81. percben Sebastian Haller jóvoltából szépített, nyílttá téve ezzel a párharcot. A lefújás előtt pár pillanattal pedig akár még egyenlíthetett is volna, de Julian Brandt fejese nyomán a lécen csattant a labda.

A párharcok visszavágóit jövő kedden rendezik.

Az élő tudósítás

ATLÉTICO MADRID–BORUSSIA DORTMUND 0-0. Atlético: Oblak - Witsel, Gimenez, Azpilicueta - Molina, Samuel Lino, Koke, M. Llorente, de Paul - Griezmann, Morata. Dortmund: Kobel - Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen - Can, Sabitzer, F. Nmecha, Adeyemi, Sancho - Füllkrug.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 0-0.PSG: Donnarumma - Hernandez, Marquinhos, Lucas Beraldo, Nuno Mendes - Vitinha, Fabian, K.-I. Li - Dembelé, Mbappé, Asensio. Barcelona: Ter Stegen - Koundé, Araujo, Cubarsi, Joao Cancelo - F. de Jong, Sergi Roberto, Gündogan - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 0-0. Így üdvözölte egymást a két régi barát, a két edző, Xavi és Luis Enrique.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 0-0. Donnarumma bátor és egyben szerencsés kifutása mentette meg a PSG-t a góltól, a védők nagy helyezkedési hibát követtek el.

ATLÉTICO MADRID–BORUSSIA DORTMUND 1-0. Máris vezet az Atléti, egy túlságosan kockázatos kapuskirúgás után Maatsen középre tette a labdát, De Paul lecsapott rá és a kapuba lőtt.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 0-0. Mezőnyjátékkal telt a Parcban az első negyedóra.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 0-0. Kapushiba után Robert Lewandowski fejjel a kapu felé tudta irányítani a labdát, de gyengén, Nuno Mendes ki tudta rúgni.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 0-0. Raphinha 20 méteres lövését látványos vetődéssel hárította Donnarumma.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 0-1. Yamal beadása után Donnarumma kivetődött, továbbütötte a labdát, de ezzel üres maradt a kapu. Raphinha megszerezte a vezetést.

ATLÉTICO MADRID–BORUSSIA DORTMUND 2-0. Lino szerezte a gólt, Antoine Griezmann labdájából. Ebben is benne volt a német védők hibája.

10 April 2024, Spain, Madrid: Soccer: Champions League, AtlĂŠtico Madrid - Borussia Dortmund, knockout round, quarter-finals, first leg, Wanda Metropolitano. Madrid's Samuel Lino (l) scores the goal to make it 2:0. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images)
Lino gólja (Photo by Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images)

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 1-1. Mindössze három perccel az újrakezdés után Ousmané Dembélé 13 méterről a rövid felső sarokba vágta a labdát.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 2-1. Vitinha nagyszerűen mozgotzt be a tizenhatoson belülre, s nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Fordított a PSG.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 2-2. Pedri egy perccel a beállítása után szenzációsan emelte be a labdát a védők mögé, üres területre, Raphinha pedig látványos mozdulattal, kapásból a hálóba lőtt.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 2-2. Dembélé helyzetbe került, elrúgta a labdát a hosszú sarok felé, de a kapufáról kipattant a labda.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 2-3. A csereként beálló Christensen az első labdaérintéséből a kapuba fejelt egy szöglet után, öt méterről.

ATLÉTICO MADRID–BORUSSIA DORTMUND 2-1. Sébastien Haller szépített.

ATLÉTICO MADRID–BORUSSIA DORTMUND 2-1. Végeredmény.

PARIS SAINT-GERMAIN–FC BARCELONA 2-3. Végeredmény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×