eur:
389.73
usd:
364.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
KONYA, TURKIYE - AUGUST 12: Ekaterina Guliyev of Turkiye celebrates after winning silver medal in the womens 1500m final during the 5th Islamic Solidarity Games in Konya, Turkiye on August 12, 2022. (Photo by Havva Dereagzi/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Havva Dereagzi/Anadolu Agency via Getty Images

Veszélyben a török futónő olimpiai ezüstje

Elveszítheti a londoni olimpián női 800 méteren szerzett ezüstérmét a török színekben versenyző Ekaterina Poistogova-Guliyev, miután egykori hazája, Oroszország atlétikai szövetsége (RusAF) korábbi doppingvétségekért bűnösnek találta és eltiltotta.

A RusAF azt közölte, hogy a moszkvai doppingellenes laboratóriumban őrzött adatok alapján a középtávfutó tiltott szereket használt, vagy kísérelt meg használni 2012 és 2014 között. A szövetség négy évre szóló eltiltást szabott ki, egyúttal Poistogova-Guliyev 2012 júliusa és 2014 októbere között elért eredményeinek törlését rendelte el.

A 33 éves atléta londoni érméről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hozza meg a végső döntést.

A 2012-es játékok női középtávfutó döntőinek eredménye a pályán elértekhez képest többször is változott az elmúlt több mint tíz év során. A 800 méteres fináléból a harmadik helyen célba ért Poistgova-Guliyev már a harmadik futó lehet, akit utólag zárnak ki, mivel a győztes, szintén orosz Marija Szavinovától 2017-ben vették el – ugyancsak a biológiai útlevelében található adatok eltérései alapján – az aranyérmet, míg honfitársukat, Jelena Arzsakovát hatodik helyétől fosztották meg. A nők 1500 méteres londoni döntőjében szerepelt 13 sportolóból pedig ötöt tiltottak el doppingvétség miatt.

Ekaterina Poistogova-Guliyev eltiltása ugyanakkor csupán 2026-ig szól, mivel a most kiszabott négyéves büntetésébe beleszámítják a 2017-ben megkezdett kétéves eltiltását, melyet a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szabott ki rá, azok után, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 2015-ben Poistogova örökös eltiltását és londoni érmének elvételét kérte.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×