eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Botrány Prágában: hamis vb-jegyeket árulnak

Még két hónap van a jégkorong-világbajnokságig, de több szurkoló már csalás áldozata lett.

Hamis hirdetésekben árulnak belépőjegyeket a csalók a csehországi jégkorong-világbajnokságra – hívta fel a figyelmet a szlovák rendőrség, egyúttal azt tanácsolja az érdeklődőknek, hogy csak a hivatalos értékesítőkön keresztül vásároljanak jegyet – írja a vg.hu.

Az szlovákiai országos rendőr-főkapitányság akkor figyelt fel a közösségi hálón közzétett hamis hirdetésre, amikor kiderült, hogy a csalók egyik áldozata 700 eurót (több mint 260 ezer forint) veszített.

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy csak hivatalos értékesítőkön keresztül szabad jegyet vásárolni, mert aki más forrásból szerzi be a belépőjét, nem jut majd be a világbajnokság mérkőzéseire.

A 2024-es jégkorong-világbajnokságot május 10. és 26. között Csehországban rendezik, a két rendező város Prága és Ostrava lesz. Magyarország a tavalyi kiesés után ezúttal nem lesz ott a mezőnyben, a válogatott április 28. és május 4. között a divízió I-es vb A csoportjában, az olaszországi Bolzanóban csap össze a feljutásért Olaszország, Szlovénia, Dél-Korea, Románia és Japán legjobbjaival.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×