eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Janurik Kinga, a magyar csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Fradi-csoda Franciaországban

Az FTC bejutott a legjobb nyolc közé a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Múlt hét szombaton Érden 30-28-ra győzött a Brest, amely 22 tétmérkőzés óta veretlen, legutóbbi vereségét éppen Magyarországon, a Debrecen vendégeként szenvedte el még október végén. A Ferencvárosból ezúttal is hiányzott Tomori Zsuzsanna.

A kupagyőztes, a bajnokságban hibátlan Ferencváros két góljával indult a találkozó, a zöld-fehérek távoli lövései kiválóan működtek, így az sem jelentett gondot, hogy szélről hibáztak néhányszor. Emily Bölk és Andrea Lekic is remekelt támadásban, miközben a ferencvárosiak hátul hatástalanították a Brest veszélyes lövőit. Ennek eredményeképpen a 19. percben 12-7-re vezetett Allan Heine vezetőedző együttese. Ezt követően aztán az FTC kissé elbizonytalanodott és hétperces gólcsendjét kihasználta a házigazda, mely 12-11-re felzárkózott. A szünetig azonban az FTC rendezte sorait és a pihenőig sikerült visszahízlalni négy találatra az előnyét.

Magyar szempontból nem indult jól a második félidő, három perc alatt egy találatra közelített a gyorsabb tempóra váltó házigazda (15-16). Egyenlíteni viszont nem tudott, mert kapuban Janurik Kinga elkapta a fonalat, elöl pedig a holland jobbszélső, Angela Malestein remekelt, így a 47. percben már 23-18-ra vezetett a Ferencváros, hat perccel később pedig már 27-21 volt az állás. Az egyébként kevés kiállítást hozó találkozón 50 másodpercet kettős emberhátrányban kellett lejátszania a hajrához érve a Ferencvárosnak, két perccel a dudaszó előtt így is öt - összesítésben három - gól volt az előnye. Ebből pedig már nem engedte vissza riválisát a magyar klub, így a két fél hatodik egymás elleni találkozóján négy bresti siker mellett másodszor győzött a Ferencváros.

A nyártól már a Ferencvárost erősítő Valerija Maszlova hétszer talált be. A találkozó legeredményesebbjeként Malestein tízszer vette be a hazai kaput, Bölk hét góllal,

a második félidőben parádézó Janurik Kinga 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Szombaton a DVSC Schaeffler nagy csatában búcsúzott a legutóbbi három kiírásban diadalmaskodó Vipers Kristiansand ellen, így a Ferencváros, valamint a - nyolc között épp a címvédő norvégokkal találkozó - Győri Audi ETO maradt versenyben azért, hogy ott legyen a június első hétvégéjén Budapesten sorra kerülő négyes döntőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×