eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Telki, 2024. március 21.A magyar labdarúgó-válogatott a másnapi, Törökország elleni felkészülési mérkőzés előtti edzésen a telki edzőközpontban 2024. március 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gulácsi visszatérhet, Dárdai debütálhat: jön a magyar válogatott első idei meccse

Marco Rossi csapata tizenkét mérkőzés óta őrzi veretlenségét, és este Törökország ellen folytatná a nagyszerű szériát.

A magyar labdarúgó-válogatott ma este, 20.45-től telt ház előtt Törökországot fogadja felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában. Marco Rossi csapata először lép pályára a 2024-es évben, és a nyári, németországi Európa-bajnokság előtt még további három találkozót játszik majd.

A magyar nemzeti csapat tizenkét mérkőzés óta őrzi veretlenségét, legutóbb 2022 szeptemberében Olaszországtól kapott ki 2-0-ra a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi szövetségi kapitány a törökök elleni összecsapás előtt hangsúlyozta: az ő elképzelései szerint nincs olyan, hogy barátságos meccs. Mint mondta, a Törökország elleni felkészülési találkozónak igenis

komoly tétje lesz: megőrizni a veretlenséget.

A magyar válogatott több mint húsz éve produkált ilyen jó szériát: 2000 márciusa és 2001 áprilisa között éppen tizenkétszer nem talált legyőzőre Bicskei Bertalan irányításával. Ennél hosszabb veretlenségre legutóbb az Aranycsapat volt képes.

Marco Rossi kapitánysága alatt ez lesz a harmadik mérkőzés a törökök ellen: 2020 őszén a Nemzetek Ligájában idegenben 1-0-ra, itthon pedig 2-0-ra nyert a magyar együttes. A 2023 októbere óta már magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember kemény összecsapásra számít. Úgy véli, „nagyon kemény és komoly csapat” ellen lépnek pályára, és mint minden más ellenfelet, úgy Vincenzo Montella együttesét is tisztelik.

A szövetségi kapitány megerősítette, hogy a törökök elleni és a keddi, Koszovó elleni meccsen is játéklehetőséget szeretne adni az újonc Dárdai Mártonnak. „Már tudjuk, hogy állunk fel a két meccsen, persze a találkozókon belül lehetnek változások, melyekre reagálni fogunk. Willi Orbánra nem számíthatunk egy könnyebb izomsérülés miatt, ami miatt nem kockáztathatjuk meg, hogy komolyabban megsérüljön” – mondta a szakember.

A nagy visszatérő

A törökök elleni vagy a Koszovó elleni keddi mérkőzésen lesz egy nagy visszatérője is a válogatottnak, aki nem más, mint Gulácsi Péter. Az RB Leipzig kapusa 2022 őszén a skót Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen súlyos térdszalag-szakadást szenvedett. A hosszú rehabilitációt követően és a kitartó edzésmunkájának köszönhetően 2024 elején szerezte vissza a helyét Janis Blaswichtól a lipcsei együttes kapujában, és már nagyon várta, hogy újra csatlakozhasson a válogatotthoz.

Az 51-szeres válogatott kapus a törökök elleni meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta: nagyon örül, hogy újra a kezdőcsapat tagja lehet a Leipzignél, sok erőt ad neki, hogy ismét rendszeresen védhet. Mint fogalmazott, ezzel elért egy nagy mérföldkőhöz, a következő pedig az lehet, amikor újra pályára léphet a válogatottban. Marco Rossi ígérete szerint a következő két mérkőzés egyikén biztosan megkapja a lehetőséget.

„Másfél éve nem védtem a válogatottban, számomra óriási dolog, hogy most újra itt lehetek. Főleg annak örülök, hogy hazai pályán térhetek vissza a nemzeti tizenegybe”

– fogalmazott a kapus.

Hozzátette: mindvégig a saját teljesítményére koncentrált, próbált lépésről lépésre haladni. Először az volt a célja, hogy újra védhessen a Bundesligában, majd a Bajnokok Ligában. Mindkét célkitűzést teljesítette, most pedig a válogatottban szeretne ismét bizonyítani.

Erős ellenfél, nemrég a horvátokat és a németeket is legyőzték

A magyar együttes várható kezdőcsapata az MTI szerint a következő lesz Törökország ellen: Gulácsi Péter – Lang Ádám, Dárdai Márton, Szalai Attila – Loic Nego, Schäfer András, Nagy Ádám, Kerkez Milos – Sallai Roland, Szoboszlai Dominik – Varga Barnabás.

A törökök az olasz Vincenzo Montella szövetségi kapitány tavaly szeptemberi kinevezése óta nem kaptak ki. Az azóta lejátszott négy meccsükön idegenben 1–0-ra legyőzték a vb-bronzérmes horvátokat, Berlinben 3–2-re nyertek az Eb-házigazda németek ellen, 4–0-ra kiütötték Lettországot és 1–1-es döntetlent értek el Wales ellen.

Az esti Magyarország–Törökország játékvezetője a lengyel Bartosz Frankowski lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×