eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés előtt a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én.
Nyitókép: MTI//Kovács Tamás

Nem hasonlítja magát a magyar futball legnagyobb legendáihoz Rossi

Kedden, a Koszovó elleni válogatott mérkőzésen beéri Mészöly Kálmánt Marco Rossi szövetségi kapitány az örökranglistán.

"Egy néhai nagy olasz edzőt, Franco Scogliót idézném. A válogatott terén nincsenek marháskodásból elkövetett kísérletezgetések. Összetartásról összetartásra fejlődünk. Olyan változások lesznek, melyek a felkészülést szolgálják az Európa-bajnokságra" - mondta a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető.

Rossi korábbi nyilatkozata alapján ezúttal például Gulácsi Péter helyett Dibusz Dénes kap lehetőséget a kapuban, de kifejtette, még ő sem tudja, ki lesz az elsőszámú kapus a kontinensviadalon. Úgy vélte, a két hálóőr nagyjából azonos szinten áll, van olyan terület, amelyben az egyik erősebb, más területen viszont a másik.

"Lehet, hogy az utolsó pillanatban döntök majd, de ez egy nagyon nehéz és kellemetlen döntés lesz. Bár minden poszton ilyen kellemetlen döntést kellene meghoznom" - mondta Rossi a kapuskérdésről.
Az 59 éves tréner óriási büszkeségnek nevezte, hogy a válogatott mérkőzések számában (61) szövetségi kapitányként kedden utoléri Mészöly Kálmánt az örökrangsor harmadik helyén.

"Tudom, hogy a magyarok szívében milyen helyet és tiszteletet vívott ki. Többször találkoztam vele, de inkább a fiát, Gézát ismerem. Hatalmas megtiszteltetés harmadiknak lenni Baróti Lajos és Sebes Gusztáv mögött, akik a magyar futball legnagyobb legendái közé tartoznak. Nem hasonlítanám magamat hozzájuk, de hatalmas dolog, hogy megközelítem őket a mérkőzések számában" - fogalmazott.


A szakember a koszovói csapatról elmondta, hogy direkt futballt játszik és vannak jó technikai képességű játékosai. A Puskás Arénában 19 órakor kezdődő Magyarország-Koszovó találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×