eur:
388.97
usd:
363.35
bux:
68165.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Bodó Richárd (b), a győztes magyar válogatott tagja a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Tunézia mérkőzése után a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 14-én. A magyar csapat 33-24-re nyert.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Bodó Richárd: Élet-halál harc következik Portugália ellen

A támadójátékban elkövetett hibákat tartják a vereség okának a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai a tatabányai olimpiai selejtezőn. Lékai Máté szerint csak öt percig lehet szomorkodni a norvégok elleni mérkőzés után, míg Sipos Adrián szerint maximumot kell nyújtani az olimpiai kvalifikációról döntő utolsó találkozón.

A vereség ellenére büszke a magyar válogatottra Chema Rodriguez, úgy érzi, játékosai mindent megtettek és a végsőkig harcoltak Norvégia ellen. „Ezen a meccsen is kiderült, hogy ha nem nyújtunk végig száz százalékot, akkor egy olyan jó csapat ellen, mint a norvég, nem lehet győzni. Annak örülök, hogy valamivel közelebb kerültünk hozzájuk, mert legutóbb nagyobb különbséggel kaptunk ki” – mondta a szövetségi kapitány a 29-25-ös vereséget követően.

A spanyol szakember szerint a magyarok fizikailag is készen fognak állni Portugália ellen, ilyenkor nem számít, hogy csak egymás utáni napokon kell játszani. Azt ígérte, hogy teljes elánnal küzdenek majd az olimpiai kijutásért.

Abban a magyar játékosok egyetértettek, hogy a norvégok a két félidő elején összegyűjtött előnynek köszönhetően tudtak győzni.

A három gólt szerző Bodó Richárd szerint a támadójáték nem működött megfelelően.

„Támadásban jól és türelmesen játszottak a norvégok, főleg a Gröndahl, aki szétszedett minket. Nálunk Bartucz Laci jól védett, ahogy beállt, de támadásban sokszor akadoztunk, talán hiányoztak az átlövések, a norvégok némileg más rendszert védekeztek. A második félidőt nem jól kezdtük, három helyett öt gól lett a hátrány, onnan kellett felkapaszkodnunk, ami sok energiát felemésztett. Most is jól küzdött a csapat, vasárnap este pedig élet-halál harc következik” – mondta az átlövő az Infostartnak. Nem akart részletesen beszélni a macedón játékvezetőkről, akiknek több ítéletét hevesen vitatta a csapat és a szurkolótábor is, de annyit megjegyzett, néhány helyzetet másként is lehetett volna fújni.

Ezek után Portugália ellen győzni kell az olimpiai kvótáért, amivel természetesen a játékosok is tisztában vannak.

„Mindegy, hogy ki mennyire fáradt, küzdeni és hajtani kell, mindenki, aki pályán van, annak ki kell adnia magából a 150 százalékot.

Van többféle felállásunk, taktikánk, azt be kell tartani és meg kell nyerni a meccset” – hangsúlyozta Bodó Richárd.

Hasonlóan látta a meccset Lékai Máté is.

„Az első félidőben nem tudtuk megállítani a norvég támadásokat, szinte mindegyikből gólt kaptunk, nem volt feszes a védekezés és a kapusteljesítmény sem volt jó. Elhúztak öttel, utána feljöttünk háromra, nagy küzdés árán. Előnyben kezdtük a második félidőt, de pár hiba és hipp-hopp megint 5-6 gól lett közte. Küzdöttünk, küzdöttünk, de nem tudtuk átbillenteni a meccset a javunkra” – összegzett az irányító. Azt pozitívumként értékelte, hogy a norvégok nem tudtak sok lerohanásgólt lőni, de közben a magyar támadójáték akadozott, alig szereztek átlövésből gólt, mert nem találták a rést a falon, kimaradtak hétméteresek és ziccerek is.

Vasárnap a szezon legfontosabb meccse jön

- emelte ki Lékai Máté, aki a csapatból Mikler Roland mellett átélhette már, hogy milyen olimpián játszani. „Most az a fontos, hogy öt percig lehet csak szomorkodni, utána felejtsük el a meccset. Ha vasárnap nyerünk, ugyanúgy elérjük a céljainkat. Tudjuk, hogy kemény találkozó lesz, de mindent bele kell adnunk, mert ki tudja, az életünkben lesz-e még ilyen lehetőség.”

Sipos Adrián szerint tanulni kell a szombati vereségből.

„Erőtlenül támadtunk, nem használtuk ki a helyzeteket, a második félidő elején visszajöhettünk volna, ehelyett a norvégok húztak el. Remélem, mindenki levonja a tanulságokat, és jobban oda fog figyelni a hasonló helyzetekre. Most a pihenés az első, utána videóelemzés következik. A héten már készültünk a portugálokra is, a meccs előtt csak fel kell frissíteni az eddigieket. Minden európai csapat erős, a portugál is az, ezt mutatták már az előző meccseken is.

A legjobbunkra van szükség. Stabil, erős védekezésre és kapusteljesítményre, utána jó támadójátékra.”

Az olimpiai szereplésről döntő találkozó vasárnap este 9 órakor kezdődik Tatabányán. A magyar együttes győzelme esetén jut ki Párizsba, minden más eredmény a portugáloknak kedvez.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×