eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Imre Bence (j) és a tunéziai Mehdi Szádri Harbaúj a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Tunézia mérkőzésén a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 14-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Szita Zoltán: Még sok van bennünk

Örültek a Tunézia ellen magabiztos győzelemnek a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai, de tudják, hogy Norvégia ellen szombaton többre lesz szükség.

A magyar férfi csapat megtette az első lépést a párizsi olimpia felé azzal, hogy 33-24-re legyőzte Tunéziát a tatabányai selejtezőtorna nyitányán. Chema Rodriguez szövetségi kapitány szerint arra számítottak, hogy szorosabb lesz a találkozó, de a válogatott támadásban és védekezésben is jól teljesített, betartotta a megbeszélt taktikát, és akár több góllal is győzhetett volna. A spanyol szakvezető kiemelte: további két nehéz meccs vár az együttesre, a norvég és a portugál csapat is nagyon magas színvonalat képvisel, "de mi vagyunk itthon, és ellenük is mindent megteszünk majd a siker érdekében".

Szita Zoltán szerint az volt a kulcs, hogy türelmes maradt a csapat a meccs elején, és jól működött a rotáció. „A cserék közül mindenki hozzá tudott tenni, míg az ellenfélnél elfáradtak a játékosok, így tudtunk nagy különbséget kialakítani. Fontos volt, hogy tudtunk pihentetni is. Még sok van bennünk, remélem, hogy meg tudjuk mutatni hétvége során” – mondta az Infostartnak az átlövő, aki ezúttal egy gólt szerzett. Hozzátette, hogy alaposan felkészülnek Norvégia ellen, és szombaton is minden lehetőség adott egy jó eredményhez.

A védekezésben remeklő Ligetvári Patrik szerint Tunézia veszélyes ellenfél volt, mert kiszámíthatatlan játékra képes, ezért kellett koncentrálni végig. „Tudtuk, hogy jó kezdésre van szükség.

Most próbálunk minél jobban felpörögni, hiszen tudjuk, hogy Norvégia milyen erőt képvisel”

– tekintett előre a következő feladatra.

Tatabánya, 2024. március 14.
Bodó Richárd (b), a győztes magyar válogatott tagja a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Tunézia mérkőzése után a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 14-én. A magyar csapat 33-24-re nyert.
MTI/Bodnár Boglárka
MTI/Bodnár Boglárka

A meccs legjobbjának megválasztott Bodó Richárd arról beszélt, ez még csak 75-80 százalékos teljesítmény volt a válogatottól.

„Első meccsnek tökéletes volt, jól működött a támadójáték és a védekezés is. Általában döcögősen kezdjük a nagy tornákat, de behúzzuk a meccseket, most a végére ez sima lett. Örülünk a két pontnak és annak, hogy talán nem fáradtunk el annyira.

Norvégia erősebb csapat, jobban kell majd játszani ellene, de van időnk felkészülni, és remélem, remek meccset játszunk szombaton.”

A négy gólt szerző átlövő szerint Norvégia ellen jobb, hatékonyabb támadójátékra van szükség, nem szabad eladni a labdákat, mert azokat a lerohanásokkal megbüntetik.

Szombaton tehát az első fordulóban egyaránt győztes magyar és norvég együttes találkozik Tatabányán, aki győz, hatalmas lépést tesz az olimpiai részvétel felé. A mérkőzés 19.30-kor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×