eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Rajtaütés az AC Milannál – súlyosak a vádak

A csapat két évvel korábbi adásvétele miatt nyomoznak az olasz hatóságok, mely szerintük nem felelt meg minden szabálynak.

Megszállták az AC Milan focicsapatának irodáit az olasz pénzügyőrök annak a nyomozásnak a keretében, mely a csapat 2022-es eladásával kapcsolatos szabálytalanságok miatt indult – írja a vg.hu.

A csapatot akkor az amerikai Elliot Management nevű fedezeti alap adta el a RedBird nevű magántőkealapnak, de az ügyészség szerint a csapat irányítása a tranzakció után is az Elliotnál maradt.

A Financial Times birtokába került házkutatási parancs szerint a klub vezérigazgatója, Giorgio Furlani és elődje, Ivan Gazidis csalárd módon leplezte el a csapat valódi tulajdonosi struktúráját, melyet meg kellett volna osztania az olasz labdarúgó-szövetséggel. A dokumentum szerint az AC Milan felvásárlását szolgáló források többsége egy olyan befektetési eszközből ered, mely nem a RedBirdhöz tartozik, ez pedig felveti annak a gyanúját, hogy gyakorlatilag az Ellliot irányítja még mindig a csapatot.

Az iratok szerint ráadásul az Elliot közvetett módon a francia Lille csapatát is kontrollálja, ami az ügyészek szerint megszegi az európai labdarúgó-szövetség, az UEFA szabályait.

Az Elliot a vádakat hamisak tartja és az alap állítja, hogy a két évvel ezelőtti eladás óta nem ellenőrzi az AC Milan focicsapatát. A RedBird ugyancsak tagadja a vádakat.

A focicsapat szóvivője megerősítette a razzia tényét, és elmondta, hogy a klub együttműködik a hatóságokkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×