eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Pillár Róbert, a Mezőkövesd (j) és Edomwonyi Osaige , a Diósgyőr (b) játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Diósgyőri VTK mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2024. március 9-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Győzött a Diósgyőr a sereghajtó Mezőkövesd vendégeként

A sereghajtó és a mérkőzést emberhátrányban befejező Mezőkövesd 2-1-es vereséget szenvedett a vendég Diósgyőrtől a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában. A DVTK veretlenségi sorozata így hárommeccsesre nőtt a bajnokságban, míg a kövesdiek immár egymás után hat élvonalbeli találkozón kaptak ki otthon.

A pályán látottak és a hivatalos statisztika alapján is jobban futballozott az első félidőben a vendégcsapat, amely némi szerencsével - Piscitelli védése után Szatmári lőtt a kapuba két méterről -, de megérdemelten szerzett vezetést alig több mint negyedóra elteltével. A Mezőkövesd középpályája meglehetősen szellősnek bizonyult, a miskolciak többször is lendületből rohantak át rajta és értek oda a kapu elé, ahol különösen nagy kedvvel játszott a szlovén Pozeg Vancas. Hogy aztán mégsem vendégvezetéssel vonultak szünetre a felek, arról Drazsics tett, aki szép, ollózós mozdulattal juttatta a Diósgyőr kapujába a labdát. Kellett ehhez az is, hogy a védelem nem tudott felszabadítani egy beadás után.

Fordulást követően nem változott jelentősen a mérkőzés képe, változatlanul a DVTK volt a veszélyesebb, de sokáig nem sikerült újabb gólt szereznie. Az edzők mindkét oldalon végrehajtottak egy-egy kettős cserét, ettől kicsit megélénkült a játék, majd egy remek diósgyőri támadás végén Bényei érkezett nagyon jól egy bal oldali beadásra a túlsó kapufánál, és közelről a hálóba lőtt. Néhány perccel később emberhátrányba is kerültek a hazaiak, a csereként beálló Szilágyi késett el és taposott rá csúnyán ellenfele sípcsontjára, ez a megmozdulás pedig piros lapot ért. Innentől kezdve minden valós esélye elszállt a hazaiaknak az egyenlítésre, ami nem is jött össze nekik, így változatlanul az utolsó helyen állnak.

Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)

Mezőkövesd, v: Antal

Gólszerzők: Drazic (45.), illetve Szatmári (17.), Bényei (71.)

sárga lap: Kojnok (31.), Szolgai (56.), illetve Pozeg Vancas (41.), Gera (50.)

piros lap: Szilágyi (77.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×