eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A fehérorosz Arina Szabalenka a kazah Jelena Ribakina ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjében Melbourne-ben 2023. január 28-án.
Nyitókép: Lukas Coch

Szabalenka megvédte címét

A címvédő Arina Szabalenka nyerte meg a női egyest az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a szombati döntőben könnyedén legyőzte a kínai Cseng Csin-vent.

Az előjelek a másodikként kiemelt fehérorosz sikerét vetítették előre, aki az idén csak egy mérkőzést veszített el, a brisbane-i finálét Jelena Ribakinával szemben. Emellett úgy menetelt el a melbourne-i végjátékig, hogy nem bukott szettet, és a leghosszabb meccse 1 óra 42 perc volt. A 25 éves Szabalenka az elmúlt hat Grand Slamen legalább elődöntős volt, és címvédés esetén utolérte volna a kétszeres melbourne-i bajnok honfitársát, Viktorija Azarenkát.

A 21 éves Cseng első Grand Slam-döntőjére készülhetett, éppen tíz évvel azután, hogy honfitársa, Li Na megnyerte az AO-t, és első ázsiaiként diadalmaskodott egyesben Grand Slam-tornán. A viadal 12. kiemeltje háromszor is döntő szettre kényszerült az idei Australian Openen.

A két játékos eddig egyszer találkozott, a tavalyi US Open negyeddöntőjében a fehérorosz teniszező 6:1, 6:4-re győzött.

A második csatában a címvédő hamar 3:0-ra elhúzott, a kínai szemlátomást nem tudott mit kezdeni ellenfele félelmetes ütőerejével. Két-három ütésnél hosszabb labdamenetek elvétve alakultak ki, a megalkuvás nélküli erőteniszt bemutató Szabalenka 5:2-nél fogadóként még elszalasztott három szettlabdát, de adogatóként már lezárta a 34 perces szettet.

A folytatásban Cseng három kettős hibával rögtön elbukta a szerváját, visszabrékelni viszont nem volt esélye, sőt, néhány további kettős hiba után már 4:1 állt az eredményjelzőn. Innen már nem volt kétséges, hogy ki nyeri meg a tornát, a minszki teniszező könnyedén hozta a mérkőzést, amely 1 óra 17 percig tartott.

A második Grand Slam-trófeáját megszerző Szabalenka pályafutása 14. serlege, a Daphne Akhurst Trófea mellé 3,15 millió ausztrál dollárt (740 millió forint) kap.

Csenget vigasztalhatja, hogy hétfőtől karriercsúccsal a hetedik helyen jegyzik majd a WTA-rangsorban.

Eredmény, döntő:

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×