eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Olasz Anna a célban a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 4-én. Olasz Anna negyedikként végzett a versenyszámban.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Utolsó évében még belehúz Olasz Anna

A februári dohai vb-re csak tartalékként utazik, ezért a párizsi olimpiáról feltehetően már lemarad Olasz Anna. A világbajnoki ezüstérmes nyíltvízi úszó a júniusi belgrádi Európa-bajnokságon viszont még szeretne indulni.

A Fukuokában szerzett világbajnoki ezüstérem ellenére az év végén nem volt elégedett a tavalyi szezonjával Olasz Anna. A nyíltvízi úszó tavaly főleg az egyéni számokban maradt el a saját elvárásaitól.

"Úgy gondolom, a formaidőzítéssel nem volt gond. Előtte pár hónappal nem voltam jó állapotban mentálisan, de a vb-re nagyon szépen összeszedtem magam, valahogy mégis túl görcsösen álltam neki a szezonnak, az eleje sem indult jól, és görgettem egy kicsit magam előtt a problémákat" – mondta a sportoló az InfoRádióban.

"Ez most sajnos így sikerült, de én sem robot vagyok" – mondta, és hozzátette 15 éve tagja a válogatottnak, számos érmet szerzett, így annak ellenére, hogy az eddigi leggyengébb szezonját zárta, összességében elégedett a karrierjével. Megerősítette, hogy nem vonul vissza, januárban indul az év első edzőtáborába, és készül a többi között a júniusi belgrádi Európa-bajnokságra.

A fiatalok előretörésének örül, a dohai világbajnokságon ugyanis várhatóan a váltóban Fábián Bettina és Szimcsák Mira lesz a két induló, de hozzátette: hatalmas közöttük a korkülönbség, és nagyon sok évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy elfoglalják a helyét, de nyugodt szívvel tudja majd abbahagyni az úszást, mert az utánpótlás már biztosított.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×