eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
José María Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország-Dánia mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 25-én. A magyar válogatott 40-23-ra kikapott.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Chema Rodríguez: egész Magyarországnak büszkének kell lennie erre a csapatra

Ódákat zengett tanítványairól a Horvátországot 25 év után Eb-középdöntőben megverő férfi kézilabda-válogatott kapitánya.

1998 óta nem győzött Horvátország ellen a magyar férfi kézilabda-válogatott, ez most az Eb középdöntőjében sikerült, nem csoda, hogy a kapitány Chema Rodríguez egekig magasztalta játékosait. Az M4 Sportnak nyilatkozott:

Chema Rodríguez: - Döbbenetes, amit ezek a játékosok véghez visznek. Mondtam már, egy család vagyunk, és most ezt újra megmutattuk. Külön örülök, hogy olyan embereim vannak, mint Bodó és Bartucz. De mindig van valaki, aki vállára veszi a csapatot, mindenki elvégzi a feladatát, egész Magyarországnak büszkének kell lennie erre a csapatra! Volt egy időszak, amikor a második félidőben megállítottak minket, de amikor a védők elkezdtek védekezni, nálunk volt többet a labda, Fazekas Gergő pedig bement középre, beindult a mozgás. Imre Bence, Bánhidi Bence is fontos játékosunk, Bóka Bendegúz... mindenkit mondhatnék, hatalmas a munka, amit elvégeznek ezek a srácok. Nem olyan könnyű azért ez.

Kőkemény védőjátékosunk, Sipos Adrián is nyilatkozott.

Sipos Adrián: - Kemény, fizikális mérkőzés volt, az elején kevésbé találtuk meg a távolságokat, de aztán igyekeztünk többet segíteni a kapusnak. Elöl-hátul 60 percet küzdöttünk, örülök, hogy most a javunkra dőlt el a végjáték. Tisztában vagyok vele, hogy milyen fontosságú a németek elleni mérkőzés, ráadásul ők játszanak hazai pályán. Mondtam a fiataloknak, hogy emlékezetes lesz a holnaputáni. Az osztrákok elleni mérkőzés egy kisebb kisiklás volt, nem vertek szét minket, szerencsésebb góllal győztek. 5 perc van arra, hogy örüljünk, aztán bemegyünk, és készülünk a németek ellen, győzni akarunk, mint eddig.

A hétgólos Imre Bence is szólt, együtt nyilatkozva Fazekas Gergővel.

Imre Bence: - Az elején nem éreztem, hogy olyan stabil lennék elöl védekezésben, de mindig az történik, hogy jön a segítség. Fazekas Gergő nagyon önkritikus... Nagyon várjuk, hogy a németek ellen játsszunk, Gergő már apukája révén járt ebben a csarnokban.

Fazekas Gergő: - Jól kezdtem, aztán csináltam két buta hibát, aztán viszont próbáltam Bodó Richárdnak előkészíteni, ez kulcs volt. Nem kaptunk olyat, amire nem készültünk. Amikor hátul elcsúsztunk, akkor is mindig segített valaki. Nem gondoltunk arra, hogy ki hiányzik, ki beteg a csapatból, gólokat kellett lőni. A németek ellen élet-halál meccs lesz, én emiatt a csarnok miatt kezdtem kézilabdázni, amikor anyuval kijöttünk aput (Fazekas Nándor egykori válogatott kapus - a szerk.) nézni.

Az ötgólos Bodó Richárd értékelés:

Bodó Richárd: - Bartucz László megérdemelte a mezőny legjobbjának járó elismerést. Támadásban mindig találtunk gólt, de a védekezés volt ennek a mérkőzésnek is a kulcsa. Sikerült a horvátokra erőltetni, amit akartunk, kellett ez az osztrákok elleni vereség után. Köszönöm a családomnak, a szurkolóknak, az edzőknek, mindenkinek, aki írt nekem. Úgy érzem, hogy átlendültem a holtponton, remélem, a németek ellen még jobban fog menni.

Bartucz László, a mezőny legjobbja pedig ezt mondta:

Bartucz László: - Felkészültünk minden mérkőzésre. Elképesztő védekezésünk volt, jó így védeni, megvoltak a sávok. Szerintem megyünk tovább. Belülről nem éreztem, hogy bármikor is eldőlt a mérkőzés, csak amikor tényleg vége volt. Nagyon jól játszottunk, a kritikus pillanatokban jó döntéseket hoztunk, ezzel múltuk felül a horvátokat. Az ujjam sérülése kicsit elvitte a fejemet, de amikor bekötözték, már csak az érdekelt, hogy tudjak segíteni a srácoknak.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×