eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A magyar válogatott játékosai ünnepelnek, miután csapatuk 33-25-re legyőzte Izlandot a csoportkör harmadik fordulójában a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon a müncheni Olympiahalléban 2024. január 16-án. A magyar csapat veretlenül, a maximális két ponttal jutott középdöntőbe.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Chema Rodríguez kapitány az Izland-verés és továbbjutás után: 100 százalékosan játszottunk

A védekezéssel roppantottuk meg őket - értettek egyet a 33-25-ös, sima Izland-verés után a magyar férfi kézilabda-válogatott ászai a száz százalékos csoportteljesítményt lezáró mérkőzést követően. Folytatás csütörtökön, a Spanyolországot (is) kiejtő Ausztria ellen a középdöntőben.

Száz százalékos teljesítménnyel jutott a férfi kézilabda-Eb középdöntőjébe a magyar válogatott, miután simán, 33-25-re legyőzte az Európa-klasszisokkal teletűzdelt Izlandot. A "hősök" a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak nyilatkoztak.

Ancsin Gábor: köszönjük a szurkolást, egészen elképesztő hangulatot teremtettek a magyarok a müncheni csarnokban. De mindenki hozzátette a magáét. Most kell nagyon észnél lenni, bírni kell tovább a középdöntőben, ha így küzdünk tovább, elérhetjük a céljainkat.

Rosta Miklós: kényszerhelyzetet teremtett, hogy Bánhidi Bence beállónk piros lapot kapott, de mindenki nagyon élt!

Imre Bence: tanácstalanságot láttam az izlandiak arcán, jó volt látni, ahogy átéltük ezt a mérkőzést, és láttuk egymáson, hogy jók vagyunk. Amikor megakadt a támadójátékunk, egyéni játékból lőttünk gólokat. Fantasztikus nap volt, tökéletes kapusteljesítménnyel.

Szita Zoltán: az utolsó percig nem nyugodtam meg, pedig nagy különbséggel vezettünk. Végig tudtuk dominálni a mérkőzést, az elején volt kisebb gondunk a visszarendeződéssel, de a védekezéssel és a csapatmunkával meg tudtuk roppantani őket. Hogyan tovább? Van "öt percünk" örülni, mondta a mester, aztán megyünk pihenni. Sok energia kell, a regenerációnak magas szinten kell megtörténnie. Ne kiabáljuk el a továbbiakat, de szerintem van még bennünk, senki nem adta ki magából a maximumot, van tartalék.

Hanusz Egon: nem nagyon emlékszem a meccsre... annyit tudok, hogy nyertünk, őszintén mondom. Hihetetlen, milyen melót beleraktunk, le a kalappal Palasics Kristóf előtt, hátul nagyon stabilan álltunk. Örültem, hogy megkaptam a lehetőséget most, beszéltem a kapitánnyal a mérkőzés előtt. Tavaly, amikor megvertük Izlandot, utána volt még egy jó meccsünk és egy rossz is, most úgy mentünk bele, hogy nem történhet baj. Most viszont komoly mérkőzések jönnek, de bebizonyítottuk, hogy bárkit meg tudunk verni.

Palasics Kristóf kapus, a mezőny legjobbja: nem tudom, hogy volt-e már ilyen mérkőzésben részem, nagyon élveztem. Felkészültünk a mérkőzésre, de a félidőben is átbeszéltünk, miben lehet még javulni, folyamatosan jöttek lerohanásokkal és második hullámban is, de jöttek a gólok elöl, és a védekezés is ment, ebből tudtunk építkezni. Kétszer 60 perc nagyon kemény mérkőzés volt benne a lábunkban, nehéz volt már ehhez hozzátenni, de ahogyan támogattuk egymást, azt jó volt látni.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány: addig tart egy mérkőzés, amíg le nem fújják... De így megverni Izlandot! Tökéletesen beleadott mindent minden játékos, igenis csak büszkék lehetünk a fiúkra. Ma több mint száz százalékot teljesítettünk, ez bizony tökéletes teljesítmény volt. Picit változtattunk a terven, megpróbáltunk többször játszani "egy az egy ellen", mivel Bánhidi Bence nem volt velünk a korai kiállítása után. Montenegró ellen megmutattuk, milyen jól védekezünk, szerintem ebben nagyon jók vagyunk, a játékosok önbizalma pedig a helyén van. Egy család vagyunk! Amikor pedig Imre Bence beállt, láthattuk, milyen elképesztő munkát végzett el, mintha már 300 ezer meccset játszott volna, pedig most debütált.

Folytatás

Folytatás csütörtökön Ausztria ellen, a középdöntőbe a magyar válogatott 2 pontot visz magával. További ellenfelek: Franciaország, Németország, Horvátország, illetve a most legyőzött Izland, amellyel már nem mérkőzik a csapat. A csoport első két helyezettje játszhat elődöntőt a másik középdöntős csoport egy-egy továbbjutójával.

A rend kedvéért: az Európa-bajnokság győztese megszerzi az olimpiai indulás jogát, további két válogatott pedig részt vehet az olimpiai kvalifikációs tornán. A középdöntőben kétszer 6 csapat szerepel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×