eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál
Manuel Neuer német kapus a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjában játszott Costa Rica-Németország mérkőzés végén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 1-jén. Németország 4-2-re győzött, de nem jutott tovább.
Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Újra lesz kapusa a német válogatottnak, a magyarokat is érinti a döntés

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány szerint a világ egyik legjobb kapusának tartott Manuel Neuer márciusban visszatérhet a német labdarúgó-válogatottba.

"Ha minden úgy folytatódik a szezonban, ahogy az jelenleg zajlik, akkor ez fog történni" - jelentette ki a szeptemberben kinevezett szakvezető. "Folyamatosan beszélek vele, a teljesítménye elképesztően jó".

A Bayern München hálóőre védte a Nationalelf kapuját 2010 óta minden nagy tornán, azonban legutóbb a tavalyi világbajnokságon öltötte magára a címeres mezt, mivel a katari esemény után síbalesetben eltörte a lábát. A 37 éves játékos októberben tért vissza a klubcsapatában, a német válogatottban pedig az a Barcelonában futballozó Marc-André ter Stegen helyettesítette, aki most legalább két hónap kihagyásra kényszerül a hátműtétje miatt.

"A labdarúgás arról szól, hogy együtt sikeresek legyünk. Ha márciusban a kettő közül az egyik egyértelműen jobb, mint a másik, akkor meg kell hoznom azt a döntést, ami az egyiknek pozitív, a másiknak negatív lesz" - fogalmazott a 36 éves Nagelsmann, aki ezzel arra is utalt, hogy

a márciusi döntése akár a nyári Európa-bajnokságra is szólhat,

melyen a németek házigazdaként a magyarokkal is azonos csoportba kerültek.

A német csapat március 23-án a vb-ezüstérmes francia együttessel, majd három nappal később a holland válogatottal játszik felkészülési mérkőzést. A magyar és a német válogatott az A csoport második fordulójában találkozik egymással az Eb-n: a két csapat június 19-én Stuttgartban csap össze. A négyes másik két tagja Svájc és Skócia lesz.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×