eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
17 November 2023, North Rhine-Westphalia, Paderborn: Soccer, U21 Men: European Championship Qualification, Germany - Estonia, 1st round, Group D, Matchday 6, at the stadium in Paderborn. Germanys Marton Dardai handles the ball. Photo: Friso Gentsch/dpa (Photo by Friso Gentsch/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Friso Gentsch/picture alliance via Getty Images

Marco Rossi keményen üzent a Dárdai családnak

Dárdai Márton még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a német felnőtt válogatottban akar szerepelni, a szövetségi kapitány kijelentette: ő nem fogja győzködni a játékost.

A berlini Herhában játszó Dárdai Márton egyelőre a német U21-es válogatottban szerepel, de a felnőtteknél választhatja a magyar nemzeti csapatot is. A ballábas futballista a német utánpótláscsapat észtek elleni 4-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezője után nyilatkozott a német Kicker szaklapnak – írja a Metropol.

"Nem gondolkoztam még sokat ezen. Egyelőre az itteni meccsekre összpontosítok, és hogy mit hoz a jövő, majd meglátjuk. Eddig minden korosztályban a német válogatottban játszottam. Végül ez az én döntésem lesz. De van még időm erre" – válaszolta Dárdai Pál középső fia.

A tavaszi felkészülési meccseken akár be is verekedhetné magát a magyar válogatott keretébe a jövő nyári Európa-bajnokságra, amit éppen Németországban rendeznek. Dárdai Pál, az édesapja, a korábbi magyar szövetségi kapitány elmondta: a fiai Berlinben születtek és nőttek föl, de Magyarországhoz is kötődnek, és teljes mértékben rájuk bízza a döntést.

A három Dárdai fiú közül a legidősebb, Palkó a görögök elleni felkészülési mérkőzésen csereként lépett pályára a magyar válogatottban. A legkisebb, Bence a német ifjúsági válogatottban nyáron éppen Budapesten nyert U17-es Európa-bajnoki címet.

Marco Rossi szövetségi kapitány már a 2021-es Európa-bajnokság előtt kijelentette, hogy már megtörtént a kapcsolatfelvétel Dárdai Mártonnal, örömmel látná őt a csapatában, de győzködni senkit nem akar arról, hogy fogadja el a magyar válogatott meghívóját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×