eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Indonézia több országgal közösen rendezne labdarúgó-világbajnokságot

Ausztráliával, Szingapúrral és Malajziával közösen rendezné meg Indonézia a 2034-es labdarúgó-világbajnokságot.

Erick Thohir, az indonéz labdarúgó szövetség elnöke megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak ez ügyben Ausztráliával. Mint fogalmazott: "Amikor Malajziában és Szingapúrban jártam, mindkét ország jelezte, hogy csatlakozna egy indonéz-ausztrál rendezéshez. Tavaly Katarban volt a vb, Japán és a Koreai Köztársaság már volt házigazda, és biztos vagyok benne, hogy a nemzetközi szövetség kipróbál új országokat. A négyes összefogással nagyobb az esélyünk"

Az ausztrál szövetség egyelőre csak visszautalt a múlt heti bejelentésére, melyben kifejtette: vizsgálják a lehetőségeket a 2029-es klubvilágbajnokság és/vagy a 2034-es világbajnokság lebonyolítására. A 11 év múlva esedékes világbajnokságra az óceániai és ázsiai konföderáció országa jelentkezhetnek, mert legközelebb 2026-ban az észak-amerikai régió, 2030-ban pedig Spanyolország, Portugália és Marokkó lesznek a házigazdák úgy, hogy három mérkőzést Dél-Amerikában tartanak meg.

Hétfőn Szaúd-Arábia jelezte hivatalosan a FIFA-nak, hogy szívesen megrendezné a 2034-es vb-t, ám a végleges pályázatot csak 2024-ben kell benyújtani.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×