eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália

Elhunyt az AC Milan kétszeres BEK-győztes fedezete

Életének 82. évében elhunyt Giovanni Lodetti, a Milan legendás fedezete, Európa-bajnok.

Giovanni Lodetti 216 bajnokin lépett pályára a Milan színeiben, 1961 és 1970 között 16 gólt szerzett, majd négy szezonra a Sampdoriához, aztán további kettőre a Foggiához igazolt, végül a Novaránál fejezte be játékoskarrierjét 1978-ban.

A Milannal Lodetti mindent megnyert: két bajnoki címet, két BEK-et, a Kupagyőztesek Európa-kupáját, egy Világkupát és a Coppa Italiát.

1964 és 1968 között 17 alkalommal játszott Olaszország válogatottjában. 1966-ban tagja volt a világbajnoki keretnek, 1968-ban sEurópa-bajnok lett.

A visszavonulása után hosszú éveken át szakértőként szerepelt a Serie A meccsein.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Tyan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Nem lehet az állítani, hogy emberi tevékenység nem befolyásolta az augusztusi Szarvas környéki földrengéssorozat kipattanását, de azt sem lehet mondani, hogy a jelenséget kizárólag emberi beavatkozás okozta – állapította meg tanulmányában Hetényi György, a svájci Lausanne-i Egyetem Földtudományi Intézetének kutatója utalva a térség geotermikus és földgázkitermelési projektjeit kísérő feltárásokra. A kérdésben azután alakult ki szakmai vita, hogy Aszódi Attila, a BME egyetemi tanára a Portfolión megjelent véleménycikkében vizsgálatot sürgetett annak tisztázására, hogy állhat-e emberi tevékenység a rengéssorozat hátterében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×