eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A portugál labdarúgó-válogatott edzése a Puskás Arénában 2021. június 14-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő portugál válogatott Magyarország ellen lép pályára június 15-én Budapesten.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Újabb lépés a budapesti labdarúgó BL-döntő felé

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megkapta az európai szövetség (UEFA) feltételeit és előírásait a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére való pályázás kapcsán.

"Az MLSZ a napokban megkapta az UEFA feltételeit és előírásait, ennek alapján készíti el azt a szakmai pályázatot, amellyel november közepéig kell jelentkezni az esemény megrendezésére" - mondta az M1 aktuális csatornának Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. Hozzátette, elsősorban logisztikai kérdéseket kell megszervezni, példaként említette a repülőteret, a közlekedést, a biztonságot, az egészségügyet és a szurkolók kezelését, fogadását.

Sipos kifejtette, az utóbbi időben sok nagy meccset rendeztek a Puskás Arénában, így 2020-ban az Európai Szuperkupát, 2021-ben négy Európa-bajnoki találkozót, idén pedig Európa-liga-döntőt, de a BL fináléja "ebből a sorból is kiemelkedik az előírások és feltételek vonatkozásában", mert ez az esemény "az egész világ figyelmét felkelti".

"Az MLSZ szakemberei a napokban felveszik a kapcsolatot az érintett szervezetekkel, így a fővárossal és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel is" - közölte Sipos Jenő. Kiemelte, a korábbi mérkőzések kapcsán csupa pozitív visszajelzés érkezett az UEFA-tól, a résztvevő csapatoktól és a szurkolóktól is, ezért most jöhet az igazán nagy falat, a BL-döntő megszervezése, megrendezése.

AZ UEFA júliusban jelentette be, hogy a 2026-os és 2027-es BL-döntőre két tagszövetség jelentkezett, az olasz a milánói San Siróval kandidál. A két pályázó egyúttal azt is jelentheti, Budapestnek nagyon jó esélye van arra, hogy három vagy négy év múlva megrendezze a világ legr

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×