eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A ferencvárosi csapat tagjai a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében játszott Ferencváros - Bayer Leverkusen visszavágó mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. március 16-án. A Bayer Leverkusen 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ma este már nem lehet kifogása a Ferencvárosnak

Sokszor elhangzott a Ferencváros múlt heti, a 2023–2024-es BL-selejtezőket tekintve bemutatkozó mérkőzése után, hogy a körülmények a hazai csapatnak, a feröeri KÍ Klaksvíknak kedveztek. Ildomos akkor most azt is rögzíteni: ma este hat órától mindennek az ellenkezője lesz igaz.

A (viszonylagos) hideghez képest hőség, elképzelhetően harminc fok, a szabályokat már-már alulról verően kisméretű pályához képest széles játéktér, s nem utolsósorban az 5-600 fős klaksvíki publikumhoz képest körülbelül háromnegyed ház, 15 000 néző várja majd a csapatokat.

A transfermarkt.de adatai alapján a feröeri bajnok keretének összesített értéke 2,68 millió euró, ennél egyedül Adama Traoré jóval többet ér (4,5). A Ferencváros összértéke 53,4 millió euró.

A kinti döntetlen óta eltelt nyolc nap, még inkább összerázódott a csapat – innentől nincs kifogás, nyerni kell. Sztanyiszlav Csercseszov is emlegette a keddi sajtótájékoztatón, fontos a türelem, a nyugodtság, nem kell idegeskedni, ha az első helyzetek nem mennek be – de azért jó lenne minél gyorsabban megszerezni a párharc első gólját.

Abban az esetben alakulhat úgy a mérkőzés, mint tavaly a kazah Tobol elleni, amelyet Adama Traoré a 4. percben rúgott gyors gólja után 5-1-re nyert meg a Ferencváros, de a 21. percig (3-0) eldöntötte a továbbjutást.

A vezetőedző szerint Ryan Mmaee nincs még bevethető állapotban, azok ellenben, akik az első mérkőzésen pályára léptek, most is játszhatnak. Miután csak a múlt héten írt alá, nincsen még a keretben az ecuadori Cristian Ramírez, aki hat és fél év után valójában hazatért Budapestre, magyar feleségével és kislányaival.

Abban az esetben, ha a Ferencváros túljut a feröeriek elleni mérkőzésen, a következő ellenfele a svéd bajnok BK Häcken lesz, amelynek egyébként a női csapatában akad egy korábbi fradista: a válogatott Csiki Anna. A svédek kedden Walesben is nyertek a TNS (The New Saints) ellen, kettős győzelemmel léptek tovább.

Nehéz elképzelni, hogy a Fradi búcsúzzon a ma esti találkozó végén a BL-selejtezőktől, de, ha így lesz, akkor is marad a nemzetközi porondon, átkerül a Konferencia-liga selejtezőjébe. Ott az ellenfele a kedden az izlandi Breidablik ellen elvérző Shamrock Rovers lenne.

A ma esti mérkőzés 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában, az M4 Sport közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×