eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2023. június 20-án.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Súlyos büntetést kaptak a Puskás Aréna gyepére rohanó szurkolók

Egy évig nem mehetnek semmilyen sportrendezvényre, és még fizetniük is kell.

Pénzbüntetésre és sportrendezvénytől eltiltásra ítélte a bíróság azt a két férfit, aki két hónappal ezelőtt, a Puskás Arénában megrendezett Budafok–Zalaegerszeg labdarúgó Magyar Kupa-döntő végén egymás után átmásztak a kordonon és beugrottak a pálya nézőktől elzárt területére.

Egyikük a mérkőzés lefújását megelőző másodpercekben átmászott a lelátót a pályától elválasztó kordonon, majd beugrott a pálya nézőktől elzárt területére – közben a kifeszített molinót is leszakítva –, mert el akarta rúgni a labdát. Röviddel ezután, a mérkőzés lefújásakor a másik szurkoló is átmászott a kordonon és a nézőktől elzárt területre ugrott.

A stadion biztonsági szolgálatának munkatársai mindkét férfit azonnal kivezették a pályáról, és átadták őket a rendőröknek.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a két férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amely rendbontás vétsége miatt bűnösnek mondta ki, és ezért az egyik vádlottat 250 ezer forint pénzbüntetésre, valamint egy év sportrendezvényektől eltiltásra, társát pedig 150 ezer forint pénzbüntetésre, és szintén egy év sportrendezvényektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős.

Az esetről videót is közzétett az ügyészség:

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×