eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Daniel Vegel/CEU

Egy új, 3800 oldalas futballtörténelem-könyv társszerzője az InfoRádió főmunkatársa

Dénes Tamás szerint a fő gondot az jelentette az 5 kötet összeállításakor, hogy eldöntsék, mi maradjon ki.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a kiadó Debreceni Egyetem (DE) ünnepélyes keretek között mutatta be kedden B. Bába Éva történész-közgazdász, Dénes Tamás sportújságíró-futballtörténész és Sándor Mihály sporttörténész könyvét, amelyet a szerzőhármas a világ labdarúgásának históriájáról írt.

"A sportkönyvkiadás aranykora van most Magyarországon, száznál is több, benne számos futballtémájú könyv jelent meg az elmúlt időszakban, s most itt ez az

ötkötetes, 3800 oldalas monumentális munka,

amely valódi tudományos csúcsteljesítmény" - méltatta a friss kiadványt a sajtóesemény moderátoraként Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

A házigazda Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, aki egyben a sportági világszövetség, a FIFA alelnöke, kivételes alkotásnak nevezte a művet, megfogalmazása szerint óriási munka volt elkészíteni, és jelezte, hogy megpróbálja nemzetközileg is népszerűsíteni a sorozatot, amely várhatóan a jövő évben angolul is megjelenik.

Dénes Tamás, az InfoRádió főmunkatársa, aki eddig több mint nyolcvan futballtémájú könyvnek volt a szerzője,

vagy közreműködője, azt emelte ki: a labdarúgás történetének megírásakor a fő gondot az jelentette, hogy mit hagyjanak ki belőle. Megemlítette, hogy az öt éven át készült sorozatukhoz, amely a sportág históriáját 1863-tól 2020-ig öleli fel, kilencvenkilenc százalékban külföldi forrásanyagot használtak fel. Hozzátette, hogy ilyen nagyságrendű munka nemcsak Magyarországon, de külföldön se nagyon jelent még meg.

A színes, adatok tömkelegével, eredményekkel, történetekkel, kiemelkedő egyéniségek portréival gazdagított, tudományos igényű kiadvány digitálisan hozzáférhető a https://dea.lib.unideb.hu internetes oldalon, a gyűjtők pedig online módon ITT vásárolhatják meg.

A sajtótájékoztató záróaktusaként Csányi Sándor és Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja megállapodást írt alá az MLSZ és a tanintézmény együttműködéséről.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×