eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Callum Styles (b) és Willi Orbán (j), valamint a litván Eligijus Jankauskas (k) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án.
Nyitókép: Vasvári Tamás

Kétgólos győzelemmel ugrott az Eb-csoport élére a magyar válogatott

A magyar válogatott 2-0-ra legyőzte a litvánokat a Puskás Arénában, Eb-selejtezőn. Marco Rossi csapata a csoport élén áll.

Telt ház, óriási hangulat fogadta Magyarország és Litvánia válogatottját a Puskás Arénában. Az Európa-bajnoki selejtező Marco Rossi csapatának utolsó 2023 tavaszi mérkőzése.

A magyar csapat kezdő tizenegye: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai – Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Gazdag, Szoboszlai – Varga B. A litvánoké: Gertmonas – Leklatas, Kazukolovas, L. Klimavicius, Tutyskinas – Uzela, Gineitis – Eligius Jankauskas, Sirgedas, Sesplaukis – Paulauskas.

A játékvezető a portugál Antonio Nobre.

Ötpercnyi mezőnyjáték után Szoboszlai szabadrúgása után Orbán visszafejeltze a labdát, majd Gazdag stukkolt, de egy védőről szögletre ment. Egy perccel később Szalai Attila kísérletét Gertmonas kivette a léc alól.

A 11. percben Sallai elment a jobbszélen, Gazdaghozz játszott, aki 14 méterről fölé lőtt. Orbán előkészítése után Varga lőtt, ugyancsak a kapu fölé.

Folyamatosan támadásban a magyar csapat, de nagyon jó lenne minél hamarabb egy szerzett gól.

A 26. percben Szoboszlai lövésre szántra rá magát, a kapus kiütötte.

A 32. percben hibáztak a litván belső védők, Kerkez beadása után a labda eljutott Varga Barnabásig, aki közelről a kapuba emelte a labdát, 1-0.

Kétszer is elszaladtak a litvánok, de nem lett baj belőle.

Egy Botka elleni szabálytalanság miatt Szoboszlai 35 méterről a kapufára bikázta a labdát. Akkora erő volt benne, hogy a visszapattanót nem tudta irányítani Szalai Attila, a fejéről a kapu fölé pattant.

Vége az első félidőnek.

A litvánok kettőt cseréltek, a magyarok egyet sem a folytatás előtt.

Egy perc alatt magyar helyzet, Varga kitűnő csúsztatása után Gazdag lőtt, a kapus vetődve védett.

Elment majdnem negyedóra, meddő magyar fölénnyel. Marco Rossi a 60. perc táján, szokásához híven, cserélt, Varga Barbabás és Styles Callum helyére Kleinheisler László és Ádám Martin állt.

A 62. percben Botka beadása után Sallai a kapu mellé fejelt.

Kleinheisler labdát szerzett, lőtt, de a védő belelépett. Sallai megjátszása jobb lett volna.

Gyengén játszik a magyar csapat a mérkőzés ezen periódusában. Rossi a védelmet stabilizálja, Kerkez és Gazdag helyére Ferenczi és Lang állt.

A 83. percben Kleinheisler labdaszerzése után Szoboszlai befelé húzott, Sallaihoz játszott, aki 20 méterről nagy gólt rúgott a bal felsőbe, 2-0.

Baráth Péter váltja Sallai Rolandot. Nagy tapsot kap a második magyar gól szerzője.

Paprikássá lett a hangulat, Szoboszlai felesleges sárga lapja indította el a torzsalkodásokat.

Kleinheisler lövése zárta a mérkőzést.

A magyar válogatott három mérkőzése után hét ponttal, kapott gól nélkül vezeti a csoportját, jó tavaszt zárt. A szerbekkel szemben lépéselőnybe került, miután a nagy rivális 1-1-re játszott Bulgáriában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×