eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) újonnan megválasztott elnöke a szervezet rendkívüli közgyűlése után a Duna Arénában 2022. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Madaras Norbert: példátlan az, ami a vízilabdázókra vár

Legalább az egyik pólóválogatottól olimpiai kvótát remél a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a júliusi fukuokai világbajnokságon.

"Ha a saját példámat veszem, mindig adott a válogatott motivációt, vagy egy olyan plusz dolgot, hogy jó volt idejönni, jót tett a környezetváltozás, jót tett az, hogy egy kicsit más csapatnak a tagja lehettem. Szerintem ez most is így van" – mondta az InfoRádióban Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Hozzátette: mindig vannak nagy, középtávú, és rövidtávú célok, mint például a fukuokai világbajnokság, vagy a jövő évi végcél, a párizsi olimpia.

A sportágában most 400 napba sűrűsödik be rengeteg esemény. A klubszezonban nagyjából hasonló feladatok várnak a legjobbakra, mint eddig is, de a válogatott események rendkívül sűrűek lesznek azzal, hogy két világbajnokság is lesz, most Fukuokában, jövő februárban pedig Dohában.

"Nehéz időszak következik, példa nélküli, hogy bő egy éven belül ennyi világverseny legyen.

Ez mindenkinek új, nemcsak a játékosoknak, hanem a szövetségi kapitányoknak és a szakmai stáboknak, illetve a szövetség vezetésének is, még ha a napi munkában nem is veszünk részt" – mondta Madaras Norbert.

Szerinte a vezetés feladata, hogy biztosítson minden feltételt, és "finanszírozza" a felkészülést, hogy a válogatottak mindent megkapjanak. Fontos, hogy mellettük legyenek, és ezt lássák, érezzék.

A szövetség szerződést hosszabbított az E.ON-nal, a cég eddig is a férfi bajnokság névadó szponzora volt, ezt kibővítették azzal, hogy már a felnőtt válogatott felkészülését is segíti egy újabb támogatással. "Az olimpiáig ez biztosított lesz" – jelentette ki a szövetség elnöke.

Az eredmények közt a legfontosabb, hogy meglegyen az olimpiai kvalifikáció,

addig "felesleges az olimpiáról beszélni", bár mindenki teljesen egyértelműnek veszi, és a szövetség is úgy számol, hogy ott lesz mindkét válogatott az olimpián. "Ettől függetlenül ki kell vívni a kvalifikációt, ami nem olyan könnyű. Mindenki a fukuokai világbajnokságot tekinti az év fő eseményének, ez az első alkalom, hogy olimpiai kvalifikációt lehet szerezni, de ehhez döntőbe kell jutnunk. Én nagyon bízom benne, hogy legalább az egyik csapatunknak ez összejön" – mondta Madaras Norbert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×