eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
A Nemzeti Atlétikai Központ 2023. június 1-jén. Kimagasló sikert hozott, több mint négyszáz iskola több mint százezer diákja vett részt a budapesti atlétikai világbajnoksághoz kapcsolódó Sulihős programban - jelentették be a szervezők. A programban résztvevő iskoláknak a vb szervezői intézményenként 23 ingyenes jegyet biztosítanak az augusztus 19-i nyitónapra, továbbá az iskolák 50 százalékos kedvezményt kapnak, amit jegyvásárlás esetén használhatnak föl.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Gyulai Miklós: soha nem látott létszámban indulhatnak a magyar atléták a budapesti vb-n

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke reméli, minél több magyar versenyző kvalifikál a következő két hónapban. Arról is beszélt, hogy az atlétika nem az a sportág, amelyben elvárás az éremszerzés, de számíthatunk magyar dobogósra.

"Most még inkább a kvalifikáció végéig számolok vissza, ez július 30. Van két hónapja a magyar atlétáknak, akik aspirálnak a részvétel kiharcolására. A java most jön" – mondta az InfoRádióban Gyulai Miklóst, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Június 8-án lesz a Lantos Sporttelepen a World Atlhetics Continental Tour Bronze-sorozatba tartozó esemény, ami kvalifikációs szempontból fontos az atlétáknak, mert nemzetközi mezőnyben tudnak megmérettetni. Lesz egy hasonló kategóriájú verseny június 11-én Nyíregyházán, utána július 7-8-án rendezik a magyar majnokságot, majd július 18-án lesz a Gyulai Memorial Székesfehérváron, és július végén lezárul a kvalifikáció.

"Bízom benne, hogy a korábbi versenyeken soha nem látott létszámmal tud kvalifikálni a magyar válogatott a budapesti eseményre" – mondta a szövetség elnöke.

Magyar atléták, akiket láthatunk

A világbajnokságra két módon lehet eljutni. Az egyik a nevezési szintek teljesítése. Jelenleg négy ilyen atléta van: Madarász Viktória, aki a 35 kilométeres gyaloglásban Eb-bronzérmes, Halász Bence kalapácsvetésben, Kozák Luca 100 gáton, és Molnár Attila férfi 400-on kvalifikálta magát.

A magyar atléták többsége a világranglistáról juthat el a vb-re. Az előzetes terv az volt, hogy 20-25 fő szerepeljen a világbajnokságon, de most úgy tűnik, a 30-35 fős csapat sem kizárt, ami az elnök szerint "óriási teljesítmény" lenne.

Gyulai Miklós hozzátette, minden hazai világversenynél szinte alapkövetelmény, hogy legyen magyar siker, mert az csalogatja be a nézőket a világsztárok mellett.

"A magyar érem megszerzésének van realitása, de mivel sportról van szó, garancia nincs rá"

– mondta. A remények szerint leginkább férfi kalapácsvetésben lesz erre lehetőség, de az elnök bízik még két-három döntős pozícióban. Gyulai Miklós hozzátette: az éremszerzés nem alapelvárás, mert óriási a konkurencia, a lehető legjobb formaidőzítés kell, de az sem biztos, hogy elegendő egy éremre vagy döntős helyezésre.

"Ha a versenyző az éves legjobbjával, vagy egyéni csúcsával, esetleg magyar csúccsal megörvendeztet minket, de az nem elegendő az éremszerzésre, azért mi nem fogunk elkeseredni, és nem fogjuk a fejét venni. Már önmagában az nagy teljesítmény, hogy valaki indulhat a vb-n" – mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×