eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Saint-Étienne, 2016. június 17.Petr Cech cseh kapus véd a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportja második fordulójában játszott Csehország-Horvátország mérkőzésen a saint-étienne-i Geoffroy Guichard Stadionban 2016. június 17-én. (MTI/EPA/Mast Irham)
Nyitókép: MTI/EPA/Mast Irham

Jégkorongozóként igazol új klubba a világ egyik legjobb futballkapusa

A néhány esztendeje még a világ legjobb futballkapusai között jegyzett Petr Cech a brit jégkorong másodosztályában folytatja sportolói pályafutását.

A 41 éves cseh hálóőr korábban - 2019 és 2022 között - a Guildfordban védett, az előző szezont pedig a Chelmsfordban töltötte, s onnan igazolt most át az Oxford Hockey Clubhoz, amely bejelentette szerződtetését.

Legutóbbi hokis idényében 11 győztes meccsen őrizte csapata hálóját, a lövések 90,3 százalékát hárította, és mérkőzésenként átlagosan 3,89 gólt kapott.

Labdarúgó-pályafutása során a cseh Chmel és Sparta, a francia Rennes, majd két londoni együttes, a Chelsea és az Arsenal csapataiban szerepelt. Angol együtteseivel többször is bajnoki címet, kupaelsőséget szerzett, a Chelsea-vel 2012-ben Bajnokok Ligáját, 2013-ban Európa-ligát nyert. A cseh válogatott kapuját 124 meccsen, 2001-től 2016-ig őrizte. 2005-ben a világ legjobb hálóőrének választották, a futballtól pedig 2019-ben köszönt el.

(A nyitóképen: Petr Cech cseh kapus vetődik egy labdáért a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportja második fordulójában játszott Csehország-Horvátország mérkőzésen a saint-étienne-i Geoffroy Guichard Stadionban 2016. június 17-én.)

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×