eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíjának sprintfutamában a bakui versenypályán 2023. április 29-én. A futamot április 30-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Max Verstappené a pole pozíció a Monacói Nagydíjon

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíj komoly izgalmakat hozó időmérő edzését szombaton, így az összetettben most is az élen álló holland rajtolhat majd az élről a vasárnapi futamon.

A 25 éves Verstappennek ez az idei harmadik és pályafutása 23. pole pozíciója.

A második rajtkockát a mezőny veterán versenyzője, a 41 éves Fernando Alonso foglalhatja majd el az Aston Martinnal. A kétszeres vb-győztes spanyol pilóta kiváló időmérőt teljesített, szinte már az övé volt az első rajtkocka, de Verstappen az utolsó mért körében megjavította Alonso idejét. A harmadik helyről a hazai közönség előtt szereplő Charles Leclerc startolhatott volna a Ferrarival, de utólag három pozícióval hátrébb sorolták, mert a versenybíróság úgy ítélte meg, hogy az időmérő edzésen feltartotta Lando Norrist, a McLaren brit versenyzőjét. A monacói pilóta így csak a hatodik kockából indulhat vasárnap.

A hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) a hatodik rajtkockát szerezte meg az időmérőn, míg a francia Esteban Ocon (Alpine) egy remek mért körnek köszönhetően a negyedik lett, de Leclerc büntetése miatt mindketten egy pozíciót előre léptek, így Hamilton az ötödik, Ocon pedig a harmadik helyről startol majd.

A 78 körös Monacói Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol.

A teljes rajtsorrend:

1. sor:

Max Verstappen (holland, Red Bull)

Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)

2. sor:

Esteban Ocon (francia, Alpine)

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

3. sor:

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

4. sor:

Pierre Gasly (francia, Alpine)

George Russell (brit, Mercedes)

5. sor:

Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)

Lando Norris (brit, McLaren)

6. sor:

Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)

Nyck de Vries (holland, Alpha Tauri)

7. sor:

Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

8. sor:

Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)

Logan Sargeant (amerikai, Williams)

9. sor:

Kevin Magnussen (dán, Haas)

Nico Hülkenberg (német, Haas)

10. sor:

Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)

Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×